Jurnalism cetatenesc

Reteta pentru Sarbatori

Ziarul de Vrancea
18 dec 2007 633 vizualizări
Tort de mandarine

Tort de mandarine


Un tort usor de facut, gustos si foarte spectaculos, numai bun de pus pe o masa festiva, mai ales dupa un meniu copios. Prospetimea racoritoare a citricelor va cuceri cu siguranta pe toata lumea, copii si adulti deopotriva.


Pentru 6 persoane aveti nevoie de:

200 g pandispan (un disc a carui diametru sa fie cu citiva centimetri mai mare decit a formei pe care o veti folosi)

500 ml suc proaspat de mandarine

500 ml smintina proaspata

200 g zahar

30 g gelatina

2 linguri de lichior de mandarine (sau de portocale)

2 clementine

1 portocala.

Tapetati fundul unei forme de tort cu pergament, asezati deasupra discul de pandispan, apasindu-l zdravan si puneti la frigider. Dati in clocot sucul de mandarine, amestecat cu 100 g zahar, fierbeti 2 minute, stingeti focul, adaugati gelatina inmuiata in apa rece si scursa bine. Amestecati pina se dizolva. Lasati sa se racoreasca, timp in care transformati smintina in frisca. Atunci cind siropul incepe sa se inchege, parfumati cu lichior si amestecati-l cu frisca. Turnati amestecul peste pandispan, nivelati bine si puneti din nou forma in frigider, unde trebuie sa stea macar 4 ore. Spalati citricele, uscati-le si taiati-le felii foarte subtiri. Pregatiti un sirop cu 200 ml de apa si cu zaharul ramas. Cind clocoteste, puneti feliile de citrice si fierbeti totul 5 minute. Stingeti focul, lasati sa se raceasca si scurgeti cu grija (peste siropul ramas turnati niste sifon rece si beti, ca meritati). Cam cu 20 de minute inainte de a servi, scoateti forma din frigider, transferati forma pe un platou (sper ca aveti o forma cu margini detasabile). Chiar inainte de a duce tortul pe masa, decorati-l cu feliile de citrice si, daca aveti, cu frunze de lamii sau mandarin.

Ei, de-acum inainte sampania poate sa curga valuri-valuri.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.