Jurnalism cetatenesc

In fata lui Dumnezeu nu poate sa faca nimeni nimic

Ziarul de Vrancea
7 sep 2007 586 vizualizări
ploile torentiale de miercuri au stricat drumuri comunale, judetene, poduri si, cel mai trist, trei persoane au murit

Vrancea a fost din nou sub ape. In numai trei ore, in multe localitati s-au inregistrat precipitatii de peste 50 litri pe metru patrat, ajungind chiar si la 120 litri pe metru patrat. Cel mai afectat a fost nordul judetului, unde precipitatiile torentiale de ieri au stricat poduri, drumuri comunale si judetene. In bilantul prefecturii s-a precizat ca 14 localitati au fost afectate in urma ploilor. Faptul ca au murit si trei persoane ne duce cu gindul, tot mai mult, la inundatiile din urma cu doi ani. Si Focsaniul a fost afectat de ploi, trotuarele au fost inundate de ape, ba chiar si unele blocuri din cartierul Sud. Uneori, trecatorii au incurcat circulatia masinilor, deoarece au trecut de pe trotuarele inecate in apa pe carosabil, alaturi de autoturisme. Parerile cititorilor nostri cu privire la aceste probleme cauzate de ploi le puteti citi din sondajul urmator:


Maria Rijnoveanu, 53 ani, casnica, sat Voetin, com. Sihlea


"Eu sint din Voetin, comuna Sihlea, dar zona noastra este ferita de inundatii. Doar ca a plouat foarte mult. Daca aceste ploi erau acum doua saptamini, ne bucuram mai mult de ele. Avem insa probleme legate de modul de gospodarire din sat. Oamenii sint batrini, au diverse probleme si nici nu-l cunosc pe primar, deoarece este in comuna Sihlea. Dumnezeu a avut grija de noi si ne-a ocrotit pina acum, poate si in viitor."


Sanda Oprisan, 44 ani, casnica, Vulturu


"Nu am avut probleme legate de ploile torentiale de ieri. Am auzit ca alte zone din judet au fost afectate. Datoria primariilor, consiliilor locale este de a se implica in aceste probleme mai mult, mai ales ca Vrancea este o zona afectata de inundatii. Noul prefect nu cred ca se va implica mai mult. Nu mai avem incredere in nimeni."


Magda Radu, 52 ani, casnica, sat Caiata


"Satul nostru nu este afectat de ploi si inundatii. Am auzit insa de problemele cauzate de ploile torentiale de acum doua zile. In privinta autoritatilor locale ma abtin sa comentez, dar daca au fost alesi cred ca trebuie sa stie ce au de facut. Chiar daca spunem ce credem tot nu se intimpla nimic bun pentru noi. Primaria de care apartinem nu rezolva anumite probleme ale localnicilor in momentul cind noi sesizam ceva."


Petrisor Ion, 65 ani, profesor pensionar, com. Cimpuri


"Am auzit de problemele cauzate de ploi. Stiu ca au fost si morti la noi in judet. Nu cunosc problemele din localitatile afectate si nu pot incrimina pe nimeni. Eu sint din comuna Cimpuri unde nu au fost probleme niciodata din cauza ploilor. Oricine are de invatat din greselile predecesorilor sai, pentru ca nimeni nu este atotstiutor. La fel si noul prefect al judetului."


Vasilica, casnica, Gugesti


"Autoritatile judetene ar trebui sa se implice mai mult in aceste probleme legate de inundatii si nu numai. Noul prefect ar putea sa invete din greselile vechiului prefect. Pina nu gresesti nu inveti. Omul de rind nu are nici o putere pentru a schimba ceva sau face ceva. In fata lui Dumnezeu nu poate sa faca nimeni nimic".


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE si Mihaela BESLEAGA


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.