Jurnalism cetatenesc

N-am auzit pe nimeni sa spuna ce bine este la pensie

Ziarul de Vrancea
25 aug 2007 642 vizualizări
tinerii ar trebui sa fie cei mai interesati de pensiile private si de oricare alta asigurare la o companie din domeniul financiar

Companiile financiare existente la noi in tara de multi ani incearca prin consultantii lor sa convinga oamenii sa intre intr-un program privat de pensii. Multi doresc bani mai multi la batrinete, dar sint inca sceptici cu privire la acest sistem privat si la oricare alt gen de asigurare. Vrincenii au inceput si ei sa se gindeasca mai serios la acest lucru si la faptul ca dupa ce vor iesi la pensie nu vor astepta doar postasul cu banii ci si compania la care au cotizat in anii din urma. Ei sint, de asemenea, de acord si cu obligativitatea pensiei private, acest lucru fiind in favoarea oamenilor obisnuiti. Am stat de vorba cu cititorii nostri pentru a afla parerile lor. Raspunsurile le puteti citi in rindurile urmatoare:


Magdalena Munteanu, 26 ani, casnica, Focsani


"Momentan nu am o pensie privata, dar cred ca pe viitor imi voi face. Este buna pentru cind vom ajunge sa traim doar din pensia de la stat. Am observat, la persoanele pe care le cunosc si care acum sint la pensie, ca mai mult se chinuie sa se descurce decit reusesc sa faca acest lucru. Nu am auzit pe nimeni sa-mi spuna ce bine este la pensie. Se traieste la limita saraciei."


Mihaela Lionte, 21 ani, eleva cursuri postliceale, Galati


"Nu am o pensie privata si nu m-am gindit inca sa-mi fac. Cred ca am neglijat putin acest capitol. Stiu ca sint importante si binevenite. Stiu pe cei care sint acum la pensie cit de greu se gospodaresc cu banii, si asta dupa o viata de munca."


Ramona Popa, 37 ani, consultant financiar, Focsani


"Am o pensie privata de anul trecut, de cind am si inceput sa lucrez in acest domeniu. Am facut acest lucru datorita nevoii de protectie mai tirziu, asa am simtit ca-mi fac un bine. Pot spune ca am avut si o motivatie sociala. M-a determinat si viata pe care o au persoanele de virsta a treia care se chinuie cu pensiile astazi. In acest an am observat ca merg mai bine lucrurile ca pina acum, dar oamenii sint inca reticenti. Le sint inca in minte momentele FNI si alte asemenea inselatorii."


Adelina Lazar, 17 ani, eleva, Focsani


"La virsta mea inca nu am o pensie privata. Cunosc cite ceva despre acest gen de asigurari, iar in viitor ma voi interesa mai mult. Nu m-am gindit pina in acest moment serios la aceasta pensie. Va fi greu la o anumita virsta sa te descurci din pensia de la stat. Printre cunostintele mele nu stiu pe nimeni care sa aiba o asemenea pensie."


Doina Bogdanelu, 40 ani, profesor, Focsani


"Nu am o parere bine definita despre pensiile private. Daca ar fi un lucru serios sint de acord cu ele. Si am inteles ca sint si mai mari pensiile la o astfel de companie. Am fost sa aflu mai multe informatii si m-am gindit sa cotizez. Inca nu sint foarte sigura. Este de ajuns sa ne uitam pe strada si vedem persoanele cit de greu o duc, iar tinerii cit de bine sint imbracati si in ce magazine intra."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.