Jurnalism cetatenesc

Sa angajeze oameni competenti care pot sa se gospodareasca

Ziarul de Vrancea
22 aug 2007 857 vizualizări
Focsaniul este amenintat cu intreruperea furnizarii de apa calda din cauza consumatorilor casnici care nu si-au achitat facturile la ENET

Societatea locala de producere si furnizare a agentului termic, SC ENET SA Focsani, ar putea sa opreasca furnizarea apei calde catre populatie. O alta solutie ar fi ca in acest timp, datorita faptului ca Distrigaz Sud Bucuresti a redus livrarea de gaze naturale cu 50% catre ENET, societatea locala sa intre fortat, de miine, in revizia anuala a instalatiilor pentru apa calda. Sefii ENET afirma ca pot functiona o vreme cu presiune redusa, dar in acelasi timp fac si un apel la populatie sa-si achite datoriile. Am stat de vorba cu cititorii nostri, iar parerile lor cu privire la aceasta situatie le puteti citi in rindurile urmatoare:


Mariana Enache, 35 ani, casnica, Focsani


"Cred ca nu numai persoanele fizice sint de vina, ci si cele juridice, care au datorii mai mari decit noi la ENET. De asemenea, si presedintii de asociatii au o anumita vina, pentru ca nu au motivat proprietarii de apartamente sa-si plateasca facturile. Ar trebui sa existe si la ENET un ultimatum in ceea ce priveste termenul de plata, cum este la curentul electric sau gaze, unde iti intrerup furnizarea. Eu am toate facturile platite la zi."


Rodica Dogaru, 57 ani, pensionar, Focsani


"Nu cred ca din cauza noastra, a consumatorilor casnici, ENET-ul are datorii la Distrigaz. Eu mi-am platit si sint la zi cu facturile si de ce sa nu am apa calda? Si chiar asociatia noastra de locatari nu are restante. Sa intrerupa apa calda acolo unde sint datornici. Ar fi trebuit si asa, ca ENET-ul sa-si achite la rindul sau facturile, deoarece a incasat de la noi bani. Ei ar trebui penalizati, opriti sa mai lucreze si sa angajeze oameni competenti care pot sa se gospodareasca. Stiu ca au si salarii foarte mari. La pensia pe care o am stiu sa-mi achit datoriile. ENET-ul sa-si achite datoriile si apoi sa ne inchida apa calda."


Luminita Gheorghita Micu, 35 ani, profesor, Gugesti


"Eu nu locuiesc in oras, dar consider ca nu este normal pentru cei care platesc in mod regulat aceste facturi sa sufere acum. Cred ca nu sint multi cei care nu-si achita datoriile, iar daca si statul a intirziat cu subventiile, ar trebui ca ENET-ul sa-si asume aceasta vina. Niciodata nu cred ca populatia ar trebui sa suporte aceste crize. Probabil ca trebuia sa existe si o anumita comunicare intre aceste companii de utilitati si administratori sau presedintii de asociatii. Era o solutie buna. Tine si de bucataria interna a ENET-ului si cred ca putea sa gestioneze mai bine aceasta situatie."


Speranta Vasian, 63 ani, pensionar, Gugesti


"Nu locuiesc in oras, dar este foarte rau ca focsanenii ar urma sa ramina fara apa calda. Le va fi greu indiferent de anotimp. Cred ca cei din conducerea ENET-ului puteau sa gestioneze mai bine aceasta situatie creata de cei care nu platesc. Daca nu indemni omul, daca nu-l fortezi, el nu are nici un interes sa dea banii pe ce a consumat. Sufera astfel si altii din cauza celor datornici."


Anonim


"Despre aceste situatii create de rau platnici m-am saturat. Ei sint mereu de vina. Dar nimeni nu face nimic ca oamenii sa-si poata plati facturile sau sa fie obligati printr-o anumita masura restrictiva. Intotdeauna sint de vina datornicii. Dar salariile celor din companiile de utilitati cum sint? Eu am facturile la zi platite si nu-mi convine deloc sa nu am apa calda."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE si Roxana FURDUI


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.