Jurnalism cetatenesc

Stiu ca as avea succces, dar nu-mi permite banul

Ziarul de Vrancea
13 aug 2007 820 vizualizări
afacerile imobiliare ramin printre preferintele vrincenilor, dar nu numai acestea

Afacerile cu terenuri si constructii par a fi cel mai tentant mod de a-ti investi economiile, acolo unde acestea exista. Apartamentele din blocurile vechi nu mai au astazi aceeasi cautare, in timp ce terenurile devin vedetele pietei imobiliare. Cei plecati la munca in alte tari nu s-au mai orientat catre apartamente, ci au cautat pamint, de preferinta in apropierea orasului, pentru a-si construi case sau pentru a revinde mai tirziu. O ultima tendinta o reprezinta faptul ca cei veniti din strainatate au inceput sa vinda aici pentru a-si achizitiona o locuinta in tarile unde lucreaza. Dar, poate nu doar afacerile imobiliare intereseaza pe cetatenii nostri. Pentru a afla in ce si-ar investi economiile, am stat de vorba cu cititorii nostri. Iata in rindurile urmatoare ceea ce ne-au raspuns:


Severina Stanciulescu, 42 ani, inginer, Focsani


"Daca as dispune de o suma de bani, sigur as investi-o. Acum depinde si de marimea acestei sume. Multi ar investi pe piata imobiliara, dar eu face altceva cu acesti bani. As face un bazin de inot in oras sau o sala de bowling, un loc unde sa te duci cu prietenii, cu copiii si sa-ti poti petrece timpul in mod placut. Un loc unde persoanele de 30-40 de ani sa se simta ca la 20 de ani, sa mai bea o bere si sa poata face ceva distractiv. Simt lipsa acestor locuri din oras iar multi parinti cred ca si-ar da copilul la o ora de inot. Sint convinsa ca acesti bani investiti intr-un astfel de loc mi-i scot si nu neaparat prin costul mare la biletul de intrare. Eu stiu ca as avea succces cu asa ceva, dar nu-mi permite banul pe care-l am."


Ramona Murgoci, 17 ani, eleva, Grup Scolar Marasesti


"In acest moment sint reprezentantul unei firme de cosmetice. Daca acum as avea o suma de bani as investi-o in aceasta firma pentru a-mi face o cariera aici. La virsta mea, atit imi doresc deocamdata. De restul se ocupa parintii. Pe viitor as investi intr-o afacere de genul celei pentru care lucrez."


Manuela Axente, 22 ani, studenta, Focsani


"Daca as avea acum niste bani i-as investi in afaceri imobiliare. Nu stiu la noi in zona cit de mare ar fi profitul. Cred ca acum terenurile prezinta interes pentru multi, dar mai mult in afara orasului. Aceasta mi se pare mie o afacere profitabila. Este o invetitie care intereseaza pe multa lume, mai ales pe cei cu multi bani."


Viorela Rusu, 33 ani, director, Focsani


"Daca acum as avea niste bani i-as investi intr-un apartament, deci in imobiliare. De fapt, nu as vedea in asta o afacere ci o investitie, doarece avind copii te gindesti ca le ramine ceva sa nu se chinuie ca noi. Nu m-am gindit niciodata la afaceri cu terenuri sau apartamente. Oricum, legat de imobiliare cred ca este bine sa ai o afacere in domeniu. Avantajul faptului ca sint multi plecati in strainatate sa munceasca este ca se construieste mai mult, deci creste oferta de case."


Lenuta Petroiu, 21 ani, studenta postliceala


"Cu niste economii pe care le-as avea acum, as da la facultate. Spun asta, deoarece sa pleci in alt oras pentru a da admitere la o facultate presupune un anumit efort financiar. Momentan sint eleva la o scoala postliceala si din motive financiare nu am putut merge in alta parte. Nu optez pentru o facultate particulara dar cheltuielile din alt oras inseamna o anumita suma de bani. Daca as dispune de o economie considerabila, mi-as cumpara un apartament care sa fie al meu. La afaceri nu ma gindesc deloc. Nu doresc decit sa am ce-mi trebuie."


Sondaj realizat de Ramona NICOLAE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.