Jurnalism cetatenesc

“Binele trebuie să predomine peste tot!”

Ziarul de Vrancea
2 ian 2014 838 vizualizări
Ediţia Veştilor Bune a Ziarului de Vrancea, de pe 28 şi 29 decembrie a starnit reacţii pozitive printre cititorii noştri u Echipa ZdV le mulţumeşte cititorilor şi le propune încă un an de ştiri – pozitive şi, inevitabil, negative - împreună

Am gandit, pentru cititorii noştri, o Ediţie specială a Veştilor Bune, în care să scoatem la rampă poveştile oamenilor care nu răman indiferenţi la nevoile semenilor si care luptă pentru ca în Vrancea să se întample lucruri bune. Ne-am pus speranţe în acest proiect şi ne-am dorit ca el să ajungă la inimile voastre cu aceeaşi bucurie cu care a fost trudit. Reacţiile voastre ne-au confirmat speranţele, astfel că bilanţul ziarului cu veşti bune ne face mai optimişti. Cititorii Ziarului de Vrancea au comentat pe portalul www.ziaruldevrancea.ro şi pe pagina evenimentului “Ediţia Veştilor Bune, exclusiv în Ziarul de Vrancea”. În sinteză, am primit felicitări şi aprecieri pentru iniţiativă, semn că vrancenii au nevoie şi de veşti bune, fie că e sărbătoare sau nu. Mai jos, se află reproduse cateva dintre cele mai interesante reacţii. Cu credinţa că iniţiativa Ziarului de Vrancea nu a rămas fără ecou printre voi şi că putem reitera împreună acest proiect, vă mulţumim pentru susţinere şi pentru răspunsurile pozitive! Vom fi împreună şi în 2014!

C. Neagu: “Veşti bune... În aceste timpuri bezmetice de mare dihonie între fiii ţării, iniţiativa ZdV este ca o gură de oxigen pentru un îndemn la fapte constructive. Este un semn că avem cu adevărat valori la care să ne raportăm, numai că trebuie să deschidem ochii mari, ca să le vedem şi să le promovăm. Toţi cei pe care i-aţi promovat nu aşteaptă decat un cuvant bun de la semeni, iar ZdV a rostit acest cuvant. Dumnezeu să le păstreze obiceiurile, iar Ziarului de Vrancea şi oamenilor lui - un călduros La mulţi ani!"

R. A: “Pluguşor pentru Ziarul de Vrancea
Aho, aho, copii şi fraţi,
Cititori şi abonaţi,
Să facem o urătură,
(nicidecum o pupătură),
Ziarului de Vrancea care
Ne-a adus spre informare
Ştiri cu caracter profund,
Pe care alţii le-ascund!
Ia manaţi din bici niţel
S-audă şi Portofel!
Haaaiii!
Unii umblă pe şestache,
Dar Corneliu Condurache,
Ca director general,
E-aproape imparţial;
Că n-ar fi ziarul redută
Dac-ar fi sută la sută.
Să-l urăm, aşa vă spun,
Să aibă un an mai bun!
Manaţi, măi!
Haaaiii!
Acum să urăm cu chef
Pe doamna redactor-şef,
Silvia Vranceanu, care
Este la coordonare:
Paginează, programează
Şi-apoi pe Facebook listează,
De află şi cei de-afară
Ce se mai întamplă-n ţară!
Manaţi ,măi!
Haaaiii!
Urmează încă un an
Cu chiorpetele Traian,
Iar apoi vom bea doar vin,
Negru, cu parfum de crin,
Alianţa USL
Va fi de izbelişte,
Taxele vor creşte iar,
Mult, puţin, n-avem habar,
Dar vom fi înştiinţaţi
Şi -apoi exact informaţi
De-o domniţă cu ochi mari
Care muşcă din duşmani;
Ziarului îi creşte preţu'
Cand scrie Iulia Creţu!
Ia mană din bici, nenică,
S-avem ştiri din politică!
Haaaiii!
Iar pe partea sanitară,
Informaţia vitală
Despre spital, doctori, cură,
Cum să dai bani cu măsură
Cand ai boala lui Calache,
Scrie doamna Manolache;
S-o urăm, c-aşa-i frumos,
Cand e omul sănătos!
Manaţi, măi!
Haaaiii!
Să-l urăm acum puţin
Şi pe Tudose Sorin,
Care s-a reprofilat,
De cand c-un Focşani bombardat,
Şi ne-arată poze vechi
Şi cu uliţe străvechi,
Mărginite de mulţi plopi,
Care, ce să vezi, n-au gropi!
De urat, aş mai ura,
Că mai cunosc vreo caţiva
Dar mi-e teamă c-o-nsera.
La Anu' şi La Mulţi Ani!
Of, of, măi, măi...
P.S: Plugul este realist,
Nicidecum pupincurist!
Şi nu-i pentru publicare,
Este doar de comentare!

Angela Silion: “Regret că nu pot fi pe 28 decembrie la Ediţia Veştilor Bune, dar sigur cu gandul voi fi şi acolo. Culeg impresii de la Viena, sunt alături de turişti din toată lumea, dar îmi lipseşte căldura sufletească a romanilor. Aici, totul este strălucitor, bine împachetat în auriu, dar rece. Felicitări pentru iniţiativă! Binele trebuie să predomine peste tot. Aşa putem trăi liniştiţi. Emoţii ne pot da faptul că s-a născut un bebeluş din mare dragoste, nu că moare un om din greşeala unui seamăn neatent. Trebuie să facem un echilibru între bine şi iar bine, nu între bine şi rău. Măcar de sărbători, răul să dispară!”

Valentin Urloiu:  “Sincere felicitări! Frumoasă iniţiativă, ca şi dumneavoastră! Tot respectul pentru acest ziar, nu slăviţi persoane politice sau alte bazaconii. Noi, cititorii, suntem mandri că avem un ziar cu intenţii de a face fapte bune, în frunte cu redactorul-şef. Felicitări! Vă doresc sănătate şi La mulţi ani!”

Ina Voinea, redactor şef Gazeta de Sud din Craiova: “Felicitări! E o idee extraordinară! Vă sărut şi vă urez un an plin de împliniri! La mulţi ani!"

Cetăţeanu': O iniţiativă foarte bună! Felicitări! La mulţi ani salariaţilor şi cititorilor! Eu aştept să aud măcar o faptă bună făcută de un politician din programul electoral pe care ni l-au servit: gogoşele, minciunele”.

Un om simplu: “Avem nevoie şi de veşti bune, avem nevoie de fapte bune, şi nu doar de sărbători. Foarte bine că arătaţi şi asemenea oameni! Ne-am săturat de politicieni egoişti şi politruci avizi de imagine şi avere surdă, ne-am săturat de viaţa chinuită! Sper ca 2014 să fie mai bun! La mulţi ani, Ediţiei Vestilor Bune!”

Viorel I. Iancu: “Frumoase veşti! Felicitări! Pentru Şerbeşti, pot oferi o sacoşă cu cărti. La mulţi ani Ziarului de Vrancea, redactorului-şef, reporterilor, dar şi colaboratorilor. Să ne trăiţi!”

Costică Pavel: “La mulţi ani, echipă! Vă urez în noul an inspiraţie, cu tracţiune pe toate roţile şi continuă. Dacă voi reuşiţi, implicit va fi o reuşită şi pentru cititori. Aşadar, înainte!”

Nicoleta Ciubotaru: “Succes! Sunteţi numărul 1!”

Constantinescu Ioan: “Frumoasă şi lăudabilă iniţiativă! Felicitări, Silvia Vrînceanu!”

Preot Ionel Vrînceanu: “Cel ce face fapte bune şi aşa va învăţa pe oameni, acela mare se va chema înaintea lui Dumnezeu!”

Gheorghiţă Mocanu: “Sunt extrem de încantat de această iniţiativă. Felicitări, ZdV!”

Daniela Constantin: “M-am bucurat de vestea «rea»! Într-adevăr, merită ca, o dată-n an, să aflăm cu mandrie şi de acele persoane care dăruiesc şi susţin aproapele spiritual, moral, material! Mulţumită vouă, ZdV, redactorului-şef şi întregii echipe, că susţineţi şi promovaţi asemenea iniţiative. Vă mulţumim! Felicitări! Şi, pentru că noul an bate la uşă, vă doresc să scrieţi cat mai multe pagini cu fapte bune ale vrancenilor noştri!”

Tase Rota: “Apropo de veşti bune: pe vremea lui Ceaşcă, circula un banc: Un tip cumpăra zilnic de la chioşcul de ziare “Romania liberă”, se uita la prima pagină, după care arunca ziarul la coş. Vanzătorul, curios, îl întreabă: De ce cumpăraţi ziarul? Tipul: Mă interesează rubrica cu cei decedaţi. Vanzătorul: Dar vă uitaţi numai la prima pagină! Tipul: Ăla care vreau eu să moară apare pe prima pagină!... Şi a apărut!”

Peter Sragher: “Jurnalistica din comunism deforma realitatea, transformând ziaristica într-un festivism greu de suportat - pentru că majoritatea veştilor erau umflate, trucate şi unele de-a dreptul mincinoase -, ca să se demonstreze – vezi, Doamne! - Vestului că la noi bucuria este în floare şi realizările curg pe bandă rulantă, să moară de ciudă capitalistul la realizările neîntrerupte ale comunismului biruitor. Jurnalistica post-comunistă a prins psihologia omului şi i-a modelat-o astfel încât să fie interesat mai ales de lucruri excepţionale, de la morţi violente, la catastrofe rutiere, aeriene, marine, la crime, violuri şi incesturi, atacuri armate, tot ce este în afara normalului; într-un fel, justificat, normalul îl întâlnim la tot pasul şi nu există nici un motiv să-l reiterezi în presă, că altfel ar deveni de duzină, ci lucrurile ieşite din normal, anormale, dincolo de norme merită conform noului jurnalism. Abia aşa atragi atenţia cititorului. Şi, dacă se poate, cât mai multe ştiri mondene sau inducând ca o regulă mondenitatea sau comportamentul monden, bine finanţat de reclamele firmelor care vor să vândă mondenitatea ca un fel de a fi, chiar dacă mondenitatea nu este o caracteristică a unor tineri lipsiţi de direcţie, dar, iată, o pot primi, pentru că sunt nişte vaci bune de muls de banii pe care-i câştigă. Ducând lucrurile care se întâmplă ca o excepţie ce confirmă regula la nivel de standard al comportamentului social, se creează, prin avalanşa de ştiri, aş putea spune, excepţionaliste, impresia că anormalitatea, faptul excepţional este, în fapt, norma realităţii. S-a ajuns atât de departe, încât se consideră că orice veste bună este sau plătită ca să apară, sau ceva care musai trezeşte suspiciunea, că ar face jocul politic al unuia sau altuia, că este ghidată de nepotism sau cardăşie, etc. Pentru a aduce o veste bună, trebuie să treci prin furcile caudine ale multora care se întreabă de unde, de ce, cum vine asta, ca şi când o veste bună ar fi o veste rea. Aşa că un jurnal cu veşti bune, pe bune, este de admirat! Dacă nu este legat neapărat şi în mod exclusiv de perioada Crăciunului, în care se presupune că omul trebuie să fie inundat cu bunătate, ca şi cum restul anului ar fi degeaba”.

Theodor Şerbănescu: “Ce mult contează cand ai o echipă bună şi un căpitan de echipă deosebit! Tot mai sus! Inspiraţie, baftă şi succes!”

Florin Predescu: “Felicitări! Ca ziarist independent şi care a lucrat în ziare pe cand se făceau la zeţărie, aş spune că ziarul nu-l creezi pentru tine ori pentru politicieni, ci pentru cititori.”

Marry Ann: “În sfarşit… Este nevoie de aşa ceva, că ne-am săturat de necazuri… Complimente!”


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.