Jurnalism cetatenesc

Reţeta zilei: Piftie de porc porţionată

Ziarul de Vrancea
18 dec 2013 1459 vizualizări
Vă prezentăm azi o reţetă delicioasă de răcitură pentru masa de Crăciun

Ingrediente:  2 kg carne de porc pentru piftie: 1-2 urechi, 4 picioare, 1 ciolan proaspăt, carne de la cap, 1 ceapă,  2 morcovi, 1 castravete acru,   1/2 gogoşar acru (pentru decor), hrean ras, 1 căpăţană usturoi,  cateva fire pătrunjel verde, sare, piper.

Mod de preparare

Se curăţă bine şi se spală carnea. Dacă are urme de păr, o mai parliţi la aragaz şi radeţi cu cuţitul. Puneţi toată carnea într-o cratiţă mai mare împreună cu morcovii, ceapa şi apa cat să o acopere cu 2-3 degete. Fierbeţi acoperit la foc mic, luaţi spuma, puneţi 2 linguriţe de sare şi lăsaţi să fiarbă pană se desprinde carnea de pe oase, vreo 2-3 ore. Între timp pregătiţi mai multe castronele şi ceşti (eventual şi 2-3 farfurii mai mari). Aşezaţi pe fundul lor decorul din felii de morcov fiert luat din oală, castravete şi gogoşar feliat, frunze de pătrunjel verde. După ce a fiert carnea, strecuraţi zeama într-un vas iar carnea o puneţi pe un platou mai mare să se răcorească. Curăţaţi şi pisaţi bine usturoiul şi amestecaţi-l cu 100 ml zeamă de la piftie, să stea puţin. Strecuraţi apoi zeama de la usturoi peste zeama din vas. Scoateţi toate oasele şi porţionaţi carnea, aşezand-o uşor peste decor în castronele şi ceşti. În zeamă puneţi, dacă mai trebuie, sare, piper, eventual alte condimente şi amestecaţi bine. Turnaţi foarte uşor zeama peste carne, cat să o acopere puţin. Daţi totul la frigider.
sursă: www.bucataras.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.