Viața satului

Ţăranii au devenit „SRL”-uri pentru statul roman

Aurelian Ivan
17 iun 2013 2422 vizualizări
Astăzi la Primăria Focşani are loc o întalnire pe tema impozitelor agricole de anul viitor

Primarii din comune sunt instruiţi astăzi cu privire la impozitul pe venitul agricol de anul viitor. Aceştia vor trebui să îi pregătească pe ţărani cum să îşi estimeze profitul agricol, pentru ca Finanţele Publice să le ia „dijma”. Întalnirea a fost solicitată de Asociaţia Comunelor din Vrancea, iar Prefectura o organizează. Vor fi prezenţi toţi şefii deconcentratelor începand de la Finaţele Publice şi pană la Inspectoratul Teritorial de Muncă. Evenimentul este programat să aibă loc la ora 11:00, în sala mare de şedinţe de la Primăria Focşani. ”Am convocat această întrevedere cu şefii de deconcentrate la solicitarea Asociaţiei Comunelor din Vrancea. Principala temă de discuţie va fi impozitul pe venitul agricol”, a spus prefectul Cătălin Kanty Popescu. Primarii vor afla ce trebuie să facă ţăranii, cum să îşi completeze hartiile cu profitul agricol pe care îl estimează anul viitor. În funcţie de datele pe care le prognozează aceştia vor plăti impozitul agricol. Şi cum în multe comune sunt bătrani trecuţi chiar şi de 80 de ani, în multe cazuri fără şcoală, aceştia vor trebui să ştie să îşi estimeze profitul, dacă nu, vor fi buni de plată statului roman. Nu mai vorbim de penalităţile pe care le vor suporta. Recent, zeci de oameni din comuna Pufeşti au ieşit în stradă nemulţumiţi că au primit de la Casa de Asigurări de Sănătate decizii de impunere a plăţii impozitelor la sănătate chiar din anul 2009 pentru producţiile agricole pe care le-au vandut centrelor de achiziţii. „Sunt 500 de persoane la noi în comună care trebuie să plătească impozitul la sănătate, lumea este disperată, oamenii se tem că le vor fi luate casele”, ne-a spus Radu Neculai, viceprimarul comunei. Edilul trage speranţe că problema va fi rezolvată. Prefectul judeţului spune însă că este o problemă delicată care poate fi rezolvată doar de Guvern şi Parlament. La nivelul judeţului Vrancea sunt 6.000 de agricultori datori la bugetul de sănătate cu peste 8 milioane de lei. (Aurelian IVAN)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Ionut Cititorul, acum 3968 zile, 2 ore, 43 minute, 6 secunde
Imaginea cu carul cu boi folosita de ZdV pare rupta din picturile lui Nicolae Grigorescu...
danb, acum 3969 zile, 22 minute, 49 secunde
Dom Popescu pare sa fie unul dintre extrem de putinii oficiali vranceni care se ghideaza dupa ratiune, de fapt eu nici nu mai stiu altul. Doar daca ne uitam la actualul CA de la ENET, tanarul si se citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.