Ultima oră

(Update) VIDEO | O femeie de 36 de ani din Odobești a murit la scurt timp după ce a născut la Spitalul Judeţean Focșani!

Dan Chiriac
10 iul 2019 29772 vizualizări

O femeie de 36 de ani din Odobeşti a murit în cursul zilei de marţi la Spitalul Judeţean ”Sfântul Pantelimon”Focșani, după ce a adus pe lume un bebeluş de 4,5 kilograme. Nicoleta Ciuciur a fost internată în secţia de Obstretică Ginecologie şi a născut marţi, 9 iulie 2019 , la ora 00:05 , un copil de 4,5 kilograme, pe cale naturală. Distrusă de pierderea  irecuperabilă suferită, familia femeii a mers în această dimineaţă atât la poliţie, cât şi la Parchet şi cere o anchetă.

Din informațiile care se vehiculează în mediul on-line nașterea s-a desfășurat normal, pe cale naturală. Apoi, la scurt timp, Nicoleta Ciuciur ar fi  intrat în stop cardio-respirator. Cadrele medicale ar fi resuscitat-o, Nicoleta și-a revenit pe moment, dar a intrat din nou în stop cardio-respirator. Eforturile cadrelor medicale de la Secția Terapie Intensivă a Spitalului Județean ”Sfântul Pantelimon” din Focșani  nu au mai dat roade, după o succesiune de astfel de situații. Inima tinerei mămici a încetat să mai bată, cauza exactă a decesului urmând a fi stabilită în urma necropsiei.

Familia femeii a mers în această dimineaţă atât la poliţie, cât şi la Parchet şi cere o anchetă care să lămurească cum s-a întâmplat totul. Familia nu înţelege de ce medicii nu au optat la o operaţie de cezariană în acest caz. Copilul este sănătos, dar nu va avea niciodată ocazia să-şi cunoască mama. Mesajele de durere și compasiune au început să curgă pe rețelele de socializare. În același timp, au apărut și mesaje critice și acuzatoare la adresa sistemului sanitar și a unor cadre medicale, susținând că acesta n-ar fi un caz singular.

Apropiații familiei susțin că femeii nu i s-a făcut cezariană din cauză că ar fi fost supraponderală: ”Ăsta e sistemul sanitar în Focșani! Păcat de ea…și abia aștepta să își țină buburuza în brațe, nu îmi vine să cred…Dumnezeu să te aibă în paza Lui, draga mea..iar familiei, multă putere pentru a trece peste această imensă pierdere (cuvintele sunt de prisos acum)”. // ”Ferească Dumnezeu …am rămas fără cuvinte cu toții …” // ”Nico, nu îmi revin…..Nu pot să cred că ieri a fost ultima zi în care te-am văzut” ;”.Nu pot să cred, Nicoleta! Câtă durere ai lăsat în urmă! Ce suflet și ce om minunat ai fost! Nu meritai soarta asta! Condoleanțe familiei! Dumnezeu să te ierte!”;”Ai fost un suflet bun și mare pe pământ Nico; care a avut puterea să lupte din greu cu viața asta cruntă! Un exemplu pentru noi toți! Acum Dumnezeu a avut nevoie de tine să veghezi asupra celor dragi. Nu te vom uita niciodată și mereu vei fi in inimine noastre. Dumnezeu să te odihnească în pace! Multă putere familiei ”;

”Nicoleta, o prietenie prematură, dar strâns legată. O femeie de milioane,de la care am primit doar sfaturi bune, o mamă care abia aștepta să își strângă puiul la piept, o mama și un suflet bun care nu trebuia să aibă soarta asta...Ți-am spus Nico, să nu naști natural, dar te-ai lăsat pe mâna medicului...și ai greșit. Nico cu cine mai stau eu de vorbă la telefon, cu orele? Cine mă mai sună pe mine la 10 noaptea să îmi spună că nu o lasă Biencuța să doarmă ? Cu cine mai ies eu la pizza? Cu cine mai râd eu ? Ai lăsat o durere imensă în urmă, un gol pe care nimeni nu îl va umple niciodată. Dumnezeu să te odihnească în pace și să ai grijă de puiul tău de acolo de sus. Te iubim până dincolo de cer!”;

”Dumnezeu să te ierte! Și autoritățile să nu ierte!Nenorociți care au lăsat fără mamă un suflețel! Oameni nenorociți în multe locuri ale țării , se gândesc numai la pielea lor groasă de nesimțire și aroganță. Putere familiei să treceți peste acest groaznic eveniment , gândiți-vă ca micuța are nevoie de voi!” , sunt doar câteva dintre zecile de mesaje scrise de prieteni și cunoscuți

Ce spune poliția în legătură cu acest caz?

IPJ Vrancea a comunicat următoarele referitoare la acest caz:"Azi-noapte,( n. r în noaptea de luni spre marți -8 spre 09 iulie 2019)  la Spitalul Județean Focșani, a decedat o femeie în vârstă de 35 de ani, la scurt timp după ce a născut. În cursul acestei dimineți, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea a fost înregistrată plângerea soțului în cauză, în baza căreia a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpa. În funcție de rezultatul cercetărilor vor fi dispuse măsurile legale în cauză", a transmis IPJ Vrancea.

VIDEO | Ce spune   Cosmin Potlog, soțul Nicoletei Ciuciur Potlog, femeia care a murit în cursul zilei de marți 09 iulie 2019 la Spitalul de Urgență din Focșani-VIDEO:​Stefan Borcea

Cosmin Potlog, soțul Nicoletei Ciuciur Potlog:Nașterea a decurs normal.Copilul a fost de 4,5 kilograme.După ce a terminat domn doctor , a cusut-o , soția a intrat în stare de inconștieanță.Prima dată a avut un stop-cardiac, un preinfarct cum ar veni, și-a revenit, și după aia a mai avut altele și altele . . . A resuscitat-o timp de o oră.Și după aia și-a revenit cât de cât și tot îi fluctuau . . .

Reporter :Înțeleg că aveți suspiciuni privind această cauză a morții;

Cosmin Potlog, soțul Nicoletei Ciuciur Potlog:Da

Reporter Și ați venit la poliție astăzi ca să depuneți o plângere?

Cosmin Potlog, soțul Nicoletei Ciuciur Potlog:Ca să vedem cauzele.A fost prea. . deodată.Se simțea bine și nu-și explică nici doctorii , nimeni de ce dintr-odată s-a ajuns la . . .

Reporter:De când sunteți căsătoriți?

Cosmin Potlog, soțul Nicoletei Ciuciur Potlog: De trei ani

Reporter:Primul copil nu?

Cosmin Potlog, soțul Nicoletei Ciuciur Potlog:Da

Reporter:Copilul e bine acum ?

Cosmin Potlog, soțul Nicoletei Ciuciur Potlog:Da.Este bine.

Reporter:La ce v-ați gândit când s-a întâmplat neneorocirea?Că ar fi de vină medicii, sistemul?

Cosmin Potlog, soțul Nicoletei Ciuciur Potlog:Sistemul mai mult! 

Reporter:Adică ce-ar trebuit să facă?Ce v-a nemulțumit, ce v-a determinat să faceți aceste plângeri?

Cosmin Potlog, soțul Nicoletei Ciuciur Potlog:Cred că , chiar dacă-i naștere naturală , . . .  nu trebuia să fie conectată la un aparat? Nu te duci din sala de nașteri să-ți facă transfesul la ATI!Eu zic că a durat și acolo de când a intrat în stare de inconștiență până a ajuns acolo.Aia e toată treaba!

Reporter:Era cunoscută cu afecțiuni?

Cosmin Potlog, soțul Nicoletei Ciuciur Potlog:Nu

Reporter:A dorit ca să nască normal, pe cale naturală?

Cosmin Potlog, soțul Nicoletei Ciuciur Potlog:S-a pus și problema unei cezariene , dar numai că a considerat cum spune domn doctor!Că el știe mai bine.Noi n-avem de unde să știm!

Reporter:A fost recomandarea medicului să nască pe cale naturală?

Cosmin Potlog, soțul Nicoletei Ciuciur Potlog:Da!Până la urmă fata era întoarsă invers.Era pregătită pentru naștere.

Reporter:Nașterea a decurs bine?

Cosmin Potlog, soțul Nicoletei Ciuciur Potlog:Da!Pentru că dacă erau probleme la travaliu , eu cred că intervenea direct cezariana!

Reporter:Deci practic asta v-a determinat (n.r să depuneți plângere). Faptul că nu a fost conectată la aparate?

Cosmin Potlog, soțul Nicoletei Ciuciur Potlog:Da!Mai mult. . .A fost conectată la aparate dar . . .Eu vreau să știu exact cauza decesului propriu zis.Că prea a fost . . . A fost bine și dintr-odată . . .

Reporter:Nu există un certificat medico-legal ?

Cosmin Potlog, soțul Nicoletei Ciuciur Potlog:Nu!

Reporter:Medicii ce v-au spus?Că nu se cunoaște cauza decesului?

Cosmin Potlog, soțul Nicoletei Ciuciur Potlog:A avut hemoragie și nu s-a mai coagulat sângele!După aia , din cauza aceasta a intervenit și infractul!

Purtătorul de cuvând al IPJ Vrancea:Plângerea ( n.r depusă de Cosmin Potlog, soțul Nicoletei Ciuciur Potlog) a fost înregistrată la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Vrancea , a fost depusă în cursul zilei de astăzi (n.r miercuri 10 iulie 2019) iar în baza acestei plângeri a fost întocmit dosar penal  în care se efectuează cerecetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.În funcție de rezultatul acestora vor fi dispuse măsurile legale în cauză

Știre actualizată 10.07.2019 ora 17:42:

UPDATE, ora 17:42 – Naşterea femeii care a decedat, marţi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă ‘Sf. Pantelimon’ Focşani a decurs normal, însă starea acesteia s-a deteriorat brusc şi toată echipa medicală a încercat din răsputeri să îi salveze viaţa, a declarat şeful secţiei de Obstretică – Ginecologie, medicul Rodica Ifrim.

Naşterea, până la momentul critic, a decurs normal şi nu a impus operaţie de cezariană. Pacienta a fost bine o perioadă după naştere, timp în care a vorbit cu aparţinătorii, cu soţul, a declarat că a născut… Era bine, dar ulterior starea pacientei s-a degradat brusc şi echipa de gardă a cerut ajutorul echipei de la terapie intensivă. Când pacienta a făcut primul stop cardiac, a fost transferată pe terapie intensivă, unde întreaga echipă de anestezişti cât şi de obstretică au făcut toate eforturile şi au utilizat toate resursele medicale pentru a salva viaţa pacientei. Din păcate, evoluţia a fost nefavorabilă şi s-a soldat, în cursul zilei de marţi, cu decesul pacientei. Toată echipa a încercat din răsputeri să salveze viaţa mamei’, a declarat medicul Rodica Ifrim.

Potrivit medicului ginecolog care a asistat-o atât pe perioada sarcinii cât şi la naştere, femeia ar fi avut o sarcină cu o evoluţie normală.

Pe perioada sarcinii totul a decurs normal, cu excepţia unei colici renale, undeva pe la circa 30 de săptămâni, când la analize au ieşit nişte transaminaze mărite. La ultimul control făcut, am stabilit de comun acord să avem o întâlnire pe 15 iulie. Datorită fisurării membranelor, a venit duminică la spital şi am internat-o. Legat de cezariană, nu a fost o decizie strict a mea. A fost o discuţie cu ambii parteneri, discuţie care s-a finalizat cu o procedură ulterioară, în funcţie de cum va decurge travaliul’, a declarat medicul ginecolog Ionuţ Făinoiu.

Potrivit reprezentanţilor spitalului, femeia în vârstă de 36 de ani, aflată la prima naştere, a născut în noaptea de luni spre marţi, la ora 24,00, iar complicaţiile au început să apară de la ora 3,00, când aceasta a făcut primul stop cardiac. În ciuda intervenţiei prompte a medicilor, care au transferat-o la terapie intensivă, au urmat alte cinci stopuri cardiace care au culminat cu decesul pacientei în cursul zilei de marţi.

‘Obstretica este imprevizibilă şi evoluţiile sunt fulminante…Se mai întâmplă şi cazuri nefericite’, a spus medicul Rodica Ifrim.

Familia femeii decedate a depus plângere la poliţie, urmând ca ancheta să stabilească dacă a fost culpă medicală sau dacă decesul a intervenit din cauze care nu sunt imputabile spitalului.

Familia a depus plângere miercuri dimineaţă la IPJ Vrancea. A fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă. În funcţie de rezultatele cercetărilor, vor fi dispuse măsurile ce se impun‘, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, Cătălina Murariu.

În paralel cu ancheta organelor de cercetare penală, conducerea spitalului a anunţat că are în derulare propria anchetă administrativă, pentru a stabili dacă există sau nu culpă medicală.

Sursa:radioiasi.ro

Vizionați pe același subiect știrea de la minutul 00:00 la 10:28 din cadrul  Jurnalului Știrilor Atlas TV Focșani din 10 Iulie 2019

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.