Ultima oră

Ursul de Aur ajunge la Focsani in cadrul caravanei cinematografice pentru nevazatori!

Silvia Vrînceanu Nichita
28 mai 2013 1089 vizualizări
Trofeul „Ursul de aur” ajunge joi la Focşani. Iubitorii de film vor putea face fotografii cu trofeul si vor putea urmări pelicula „Pozitia copilului” cu începere de la orele 18.00 şi 20.30.

În avanpremiera Festivalului Internaţional de Film Transilvani, Fundaţia Cartea Călătoare, în parteneriat cu Ansamblul Folcloric Ţara Vrancei şi Asociaţia Nevăzătorilor din România, organizează o proiecţie specială, accesibilizată pentru nevăzători, a filmului „Poziţia copilului”, cu începere de la ora 18.00, după cum a anunîat astăzi Gabriela Dima, purtătorul de cuv'nt al Fundaţiei Cartea Călătoare. Filmul poate fi vizionat de către publicul larg. Nevăzătorii vor asculta în căşti explicaţiile suplimentare foarte importante pentru înţelegerea cu adevărat a filmului (decoruri, costume, mimică, etc.), după cum a precizat Gabriela Dima.  
Regia filmului este semnată de Calin Peter Netzer, iar protagonişii acestuia sunt actorii Luminiţa Gheorghiu şi Bogdan Dumitrache. Pelicula descrie relaţia dintre o mamă dominatoare şi fiul ei adult, fiind aduse în prim plan traumele sufocării copiilor prin dragoste, dar şi amprentele pe care le lasă părinţii asupra personalităţii copiilor. Producţia a castigat pe 16 februarie „Ursul de aur” la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin. Filmul a fost accesibilizat în cadrul unui proiect derulat derulat de Fundaţia Cartea Călătoare cu sprijinul Fundaţia Orange România. Intrarea liberă pentru persoanele cu deficienţe de vedere şi însoţitorii acestora! 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.