Ultima oră

Fotoliu rulant pentru militarul mutilat în Afganistan

Silvia Vrînceanu Nichita
7 mai 2013 2158 vizualizări
plutonierul adjutant principal Florinel Enache ar putea reveni curând în patrie

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a aprobat vineri, 3 mai, alocarea sumei de 31.000 de dolari pentru achiziţionarea unui fotoliu rulant pentru plutonierul adjutant principal Florinel Enache, internat de un an de zile la Centrul Naţional Medical Militar "Walter Reed", din Bethesda, Maryland, Statele Unite ale Americii. Suma a fost alocată din bugetul Ministerului Apărării Naţionale, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei, și va fi folosită pentru cumpărarea unui fotoliu rulant special, recomandat de doctorii americani. În data de 4 mai 2012, plutonierul adjutant principal Florinel Enache a suferit răni grave în urma deflagraţiei unui dispozitiv exploziv improvizat, pe timpul executării unei misiuni de cercetare terestră şi securizare a unui obiectiv pe autostrada A1, Kabul-Kandahar, din Afganistan, unde se afla cu colegii de la Brigada 282 Infanterie Mecanizată “Unirea Principatelor” Focşani. Alocarea sumei necesare pentru fotoliul rulant arată că militarul din comuna Gura Caliţei ar putea fi repatriat curand din SUA, acolo unde soţia sa a fost de mai multe ori în ultimele luni, pentru a se obişnui cu nevoile sale medicale. În urma teribilului atac suferit soldatului i-au fost amputate ambele picioare şi o mană, supravieţuirea sa fiind o adevărată minune. Anul acesta, preşedintele american Barack Obama şi soţia sa Michelle l-au vizitat de cateva ori pe Florinel în spital pentru a-l încuraja să lupte pentru viaţa lui. De asemenea, parte din comunitatea de români din apropierea Washingtonului a sărit în ajutorul lui Florinel, la inițiativa voluntarei Lilly Pierce, care a fost în tot acest timp “un minunat purtător de cuvânt al binelui între guvernul american, între familia Enache din Romania, între romanii din diaspora”, după cum ne-au spus prietenii acesteia de peste Ocean.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
florin predescu, acum 4012 zile, 7 ore, 3 minute, 44 secunde
Bun venit acasa lui Florinel si multumiri Doamnei Vranceanu pentru cuvintele frumoase dedicate eroului.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.