Ultima oră

VIDEO!!! Vrâncean din Păulești, mort în accident de muncă la Roma

Silvia Vrînceanu Nichita
3 mai 2013 4459 vizualizări
Dacă cei mai mulţi dintre vranceni se bucură de venirea sărbătorilor, alţii îşi plang morţii. Nicolae Popa, un vrâncean de 46 de ani, din satul Hăulișca de Paltin, ce lucra la realizarea unui bar în Velletri, oraş situat la câțiva kilometri de Roma, a decedat în urma prăbușirii tavanului din pământ al grotei unde săpa pentru extindere.

Aflat de o lună în Italia, vranceanul lucra la negru sub un imobil din centrul vechi și fără nici cea mai minimă măsură de protecție. Potrivit ziarului Emigrantul din Italia, accidentul s-a produs marți, 30 aprilie. Proprietarul italian a fost arestat în urma evenimentului, scriu colegii de la jurnalul dedicat emigranţilor. Afaceristul italian intenționa mărirea localului existent sub o curte, prin lărgirea unui vechi beci, şi a tocmit la muncă o echipă de romani. d“Italianul nu a dispus punerea în siguranță a șantierului prin susținerea tavanului din pământ cu popi metalici și grinzi ceea ce a generat prăbușirea acestuia. Practic, localul era un spațiu la parterul unei clădiri din care se coborau câteva scări în dreapta, într-o veche grotă și pe care acesta a intenționat să o amplifice”, relatează colegii de la Emigrantul. Din spusele unuia dintre colegii de muncă al vrânceanului, Ionaș Croitoru din comuna Suraia, Nicolae Popa săpa cu târnacopul în peretele din pământ în timp ce ei cărau materialul rezultat. Cantitatea de pământ căzută peste el a fost atât de mare și violentă încât acesta a murit imediat. Din discuțiile cu maiorul Pitras, comandantul unității de carabinieri din Velletri, trupul a fost dus la Institutul de Medicină Legală al Universității ”Tor Vergata” din Roma pentru a i se putea face autopsia. Ofiţerul a relatat că victima a sucombat sub masa enormă de pământ căzută. Pompierii au scos cu greu corpul lui Nicolae Popa, la eveniment participând localnici, preotul bisericii române din Velletri, și alți romani. Afectată puternic de recesiune, Italia oferă tot mai puțin conaționalilor noștri. De cele mai multe ori se acceptă lucrări din cele mai periculoase fără a se ține cont de siguranță, legalitate, igienă etc. Cazul acesta este al doilea în două zile în aceeași localitate, cu o zi înainte decedând un român care lucra pe un tractor”, relatează Cristi Merchea, reporter la Roma.


A plecat de amărat ce era!

Nicolae Popa era căsătorit şi avea la Păuleşti un băiat care nu a împlinit încă 18 ani. Soţia şi copilul sunt distruşi, după cum ne-a spus asistenta socială de la Primăria Păuleşti, Violeta Ichim, rudă cu familia îndoliată. Aceasta spune că bărbatul plecase la muncă în încercarea de a trimite acasă un bănuţ pentru Paşte. „N-au nici un bănuţ, nici un sprijin, nici un ajutor, într-un cuvant sunt vai de capul lor. Nicolae era plecat ca tot amăratul de la noi din ţară, să facă un ban pentru familie, că la noi nu ai unde să munceşti. Tot din cauza lipsei de bani băiatul a renunţat anul acesta la liceu. De amărat a plecat, să ştiţi şi amărat a murit”, ne-a spus Violeta Ichim, afectată de necazul rudelor, aceasta fiind verişoară cu soţia decedatului. Femeia spune că familia nu are nici o speranţă să poată repatria trupul neînsufleţit şi speră la un ajutor din Italia, acolo unde Nicolae are o soră. „Era om decent, un băiat de treabă, un băiat la locul lui, erau bine văzuţi în societate, erau oameni liniştiti, oameni gospodari, cu credinţa lui Dumnezeu, dar cu banii o duceau mai greu, ca toţi oamenii din zonă”, ne-a mai spus asistenta socială de la primărie. Dacă printre cititori există oameni care pot da o mană de ajutor pentru repatrierea trupului lui Nicolae Popa nu ezitaţi să scrieţi la adresa redacţiei (ziaruldevrancea@yahoo.com) şi vă vom da detaliile necesare. 

 



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
liliana, acum 4006 zile, 5 ore, 3 minute, 47 secunde
Dumnezeu sa-l ierte, cat de pacatosi suntem nici unul nu meritam sa murim asa.I-mi pare sincer rau, condoleante familiei si putere sa mearga mai departe!
@nicu, acum 4015 zile, 15 ore, 45 minute, 40 secunde
mai *****!!! de tine nu mai aveam noi chef sa ne impiedicam prin comentarii! chiar nu-I locul potrivit sa iti exprimi orientarea politica!!! romanii au plecat in strainatate dupa ce chiorul pe care-l citeste integral
Nicu , acum 4016 zile, 3 ore, 14 minute, 28 secunde
Preturi marite,inflatie,lipsa locurilor de munca,saracie.......halal judet in care mafia psd huzureste in timp ce prostimea moare efectiv ptr. a castiga un banut si copiii renunta la liceu din lipsa citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.