Ultima oră

Marian Oprişan îşi pregăteşte terenul pentru regionalizare

Silvia Vrînceanu Nichita
20 apr 2013 7000 vizualizări
Marian Oprişan, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea şi lider al filialei judeţene a PSD, a fost ales sambătă în funcţia de vicepreşedinte ale social-democraţilor din regiunea 2 Sud-Est.

Liderul PSD de la Vrancea nu şi-a făcut loc în lista scurtă de opt vicepreşedinţi naţionali ai partidului, aşa cum şi-a propus iniţial, preferand o regrupare la nivelul regiunii, funcţie importantă în contextul regionalizării Romaniei. Întraţi în competiţia pentru aceeaşi funcţie, preşedintele PSD Buzău, Constantin Boşcodeală, şi Nicuşor Constantinescu, preşedintele PSD Constanţa, nu au reuşit să strângă numărul de voturi necesare de la delegaţii din judeţele Constanţa, Vrancea, Brăila, Buzău, Galaţi şi Tulcea. Potrivit numărătorii, Oprişan a obţinut 295 de voturi “pentru”, în timp ce Constantinescu a obţinut 219 voturi, iar Boşcodeală a primit doar 147 voturi. De altfel, cea mai dură bătălie la Congresul PSD s-a dat pentru regiunea Sud – Est, între cei doi baroni locali. Nu lipsit de importanţă este că premierul Victor Ponta l-a susţinut pe Oprisan împotriva liderului PSD Constanţa care a intrat în conflict cu conducerea PSD după ce a criticat recent decizia ministrului Liviu Voinea în problema arieratelor. Pe acest fond, Nicuşor Constantinescu a pierdut şi sefia Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din Romania (UNCJR), Oprişan fiind impus la interventia lui Liviu Dragnea, prim-vicepreşedintele partidului. Miza obţinerii funcţiei de vicepreşedinte pe regiunea de Sud-Est este una extrem de mare, în condiţiile în care, cel mai probabil, vicepreşedinţii PSD aleşi pe regiuni vor fi viitorii preşedinţi regionali, care vor avea un cuvânt de spus în stabilirea capitalelor. Potrivit noului statut, PSD are 21 de vicepreşedinţi, din care opt aleşi la nivelul regiunilor de dezvoltare, opt la nivel naţional şi cinci din cadrul Organizaţiei de femei. Pentru prima dată în istoria unui partid, social-democraţii delegaţi la Congres au votat electronic, folosind aparate touchscreen, aflate cabinele de vot. Vicepremierul Liviu Dragnea a recunoscut că printre delegaţi au umblat diferite "listuţe", dar per total a declarat că sistemul este un "succes". PSD Vrancea a avut 117 delegaţi la congres. (S. VRÎNCEANU)

 

 

 



20.04.2013-ora 16,00:Oprişan -baron regional de Sud-Est

În cea de-a doua zi a congresului PSD, social-democraţii şi-au ales noua conducere a partidului, premierul Victor Ponta fiind reales în funcţia de preşedinte, iar Liviu Dragnea a fost ales preşedinte executiv.

Opt vicepreşedinţi au fost aleşi pe regiuni, opt la nivel naţional, iar cinci locuri au fost rezervate femeilor. Nicolae Bănicioiu a primit cele mai multe voturi pe lista pentru vicepreşedinte naţional, iar Ecaterina Andronescu s-a clasat prima pe lista rezervată femeilor. Pentru prima dată în istoria unui partid, noua conducere a fost desemnată pe baza sistemului de vot electronic. Social-democraţii delegaţi la Congres au votat în baza unei cartele unice, nenominale, folosind aparate touchscreen, aflate în fiecare din cele 60 de cabine de vot. Vicepremierul Liviu Dragnea a recunoscut că printre delegaţi au umblat diferite "listuţe", dar per total a declarat că sistemul este un "succes".

Oprisan l-a batut iar pe baronul de Constanta cu ajutor de la Ponta

Marian Oprişan, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea şi lider al filialei judeţene a PSD, a fost ales astăzi în funcţia de vicepreşedinte regional, alături de Gheorghe Nichita, Mircea Cosma, Paul Stănescu, Ion Mocioalcă, Ioan Rus, Mircea Duşa şi Robert Negoiţă, potrivit rezultatelor date publicităţii după vot. Baronul de la Vrancea nu şi-a făcut loc în lista scurtă de opt vicepreşedinţi naţionali ai partidului, aşa cum şi-a propus iniţial, preferand o regrupare la nivelul regiunii de Sud-Est, funcţie importantă în contextul regionalizării, proiect care reprezintă o miză politică pentru coaliţia de guvernămant. Întrat în competiția pentru aceeași funcție, președintele PSD Buzău, Constantin Boșcodeală, nu a reușit să strângă numărul de voturi necesare de la delegaţii din organizaţiile Constanţa, Vrancea, Brăila, Buzău, Galaţi şi Tulcea. La această funcţie a ravnit şi baronul PSD de la Constanţa, Nicuşor Constantinescu. De altfel, cea mai dură bătălie la Congresul PSD s-a dat pentru regiunea Sud – Est. Nu lipsit de importanţă este că Victor Ponta l-a susţinut pe Marian Oprisan impotriva liderului PSD Constanta care a intrat in conflict cu actuala conducerea a PSD dupa ce a criticat recent decizia ministrului Liviu Voinea in problema arieratelor. Pe acest fond, Nicuşor Constantinescu a pierdut şi sefia Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din Romania (UNCJR), Oprişan fiind impus la interventia lui Liviu Dragnea. Miza obţinerii funcţiei de vicepreşedinte pe regiunea de Sud-Est este una extrem de mare, în condiţiile în care, cel mai probabil, vicepreşedinţii PSD aleşi pe regiuni vor fi viitorii preşedinţi regionali, care vor avea un cuvânt greu de spus în stabilirea capitalelor. De altfel, Oprişan a afirmat în mai multe randuri că ar vrea ca Regiunea Sud-Est să aibă capitala la Focşani, însă zarurile regionalizării sunt departe de a fi aruncate.

Conform gandul.info cea mai dură bătălie la Congresul PSD a fost  cea pentru regiunea Sud – Est, unde şi-au exprimat intenţia să candideze Marian Oprişan (preşedintele CJ Vrancea), Nicuşor Constantinescu (preşedinte CJ Constanţa) şi Constantin Boşcodeală (primarul municipiului Buzău). Bătălia a fost câştigat de Marian Oprişan cu 295 de voturi pentru, în timp ce Nicuşor Constantinescu a obţinut 219 voturi, iar Constantin Boşcodeală a primit 147 voturi.Principalii candidaţi pentru regiunea Vest sunt preşedintele CJ Timiş, Titu Bojin, şi preşedintele PSD Caraş – Severin, Ion Mocioalcă. Câştigător a fost Ion Mocioalcă.
Pentru regiunea Sud şi-au depus candidatura preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma şi preşedintele CJ Ialomiţa, Silvian Ciupercă şi Adrian Ţuţuianu, preşedintele CJ Dâmboviţa. Disputa a fost câştigată de Mircea Cosma.
Câştigătorii regiunilor Nord-Vest, Centru, Nord-Est, şi Sud sunt deja cunoscuţi, depunându-se câte o singură candidatură pentru funcţia de vicepreşedinte al acestor regiuni.

Astfel, vicepreşedinte pe regiunea Nord -Vest va ajunge fostul ministru de Interne Ioan Rus, pentru regiunea Centru vicepreşedinte va fi ministrul Apărării, Mircea Duşa, iar primarul municipiului Iaşi, Gheoghe Nichita, va deveni vicepreşedinte regional în zona Nord-Est. Robert Negoiţă este singurul candidat pentru regiunea Bucureşti - Ilfov, iar Paul Stănescu nu are contracandidat în regiunea Sud-Vest


Potrivit noului statut, PSD are 21 de vicepreşedinţi, din care opt aleşi la nivelul regiunilor de dezvoltare, opt la nivel naţional şi cinci din cadrul Organizaţiei de femei a PSD.

Potrivit Agerpres, pentru funcţiile de vicepreşedinţi la nivel naţional (opt locuri) au fost aleşi: Nicolae Bănicioiu, Marian Vanghelie, Titus Corlăţean, Dan Nica, Eugen Bejinariu, Constantin Niţă, Dan Şova şi Ion Călinoiu.

În ceea ce priveşte funcţiile de vicepreşedinţi pe regiuni de dezvoltare au fost aleşi:
- regiunea Nord-Est (Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui) - Gheorghe Nichita
- regiunea Sud-Est (Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Vrancea, Tulcea) - Marian Oprişan
- regiunea Sud (Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova, Teleorman) - Mircea Cosma
- regiunea Sud-Vest (Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea) - Paul Stănescu
- regiunea Vest (Arad, Caraş-Severin, Hunedoara, Timişoara) - Ion Mocioalcă
- regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj) - Ioan Rus
- regiunea Centru (Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş, Sibiu) - Mircea Duşa
- regiunea Bucureşti-Ilfov - Robert Negoiţă
Pentru cele cinci locuri de vicepreşedinte aparţinând Organizaţiei de Femei a PSD au fost alese Ecaterina Andronescu, Corina Creţu, Gabriela Firea, Rovana Plumb, Lia Olguţa Vasilescu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 18

Adaugă comentariu
Nedumeritul, acum 4027 zile, 8 ore, 9 minute, 54 secunde
Am ajuns vremuri grele vine sfarsitul lumii un baron care a adus Vrancea intr-o situatie economica jalnica ,un om care este cunoscut sub porecla de Portofel si se stie de unde-i vine denumirea a citeste integral
raluca, acum 4027 zile, 12 ore, 21 minute, 9 secunde
mare om, mare caracter, barbat de stat puternic care ne-a condus si ne conduce spre bunastare si progres, un adevarat fiu de nadejde al tarii care contribuie la propasirea neamului, la formarea citeste integral
Ulise Grosu, acum 4027 zile, 15 ore, 8 minute, 9 secunde
@Take Mai Ianke si Cadar, Cand afirmi, citez :"Ce frumos...Cei doi barbati, din dreapta si din stanga lui Oprisan din poza de grup, au ochii inchisi.", nu stiu la ce "poza de grup" citeste integral
Take, acum 4027 zile, 15 ore, 51 minute, 8 secunde
Ce frumos...Cei doi barbati, din dreapta si din stanga lui Oprisan din poza de grup, au ochii inchisi...Si se mai supara cand lumea ii face adormitzi...:D
Ulise Grosu, acum 4027 zile, 17 ore, 1 minut, 47 secunde
@ceatateanu" Stimabila sau stimabile, Am impresia ca atunci cand ati afirmat, citez: "Buna dimineata.Salut cu respect comentatorii,,danb'' si pe simpaticul ,,Ulise'", ati citeste integral
Ion Bulion@ulise, acum 4027 zile, 17 ore, 28 minute, 12 secunde
mai Uoulise ce nuntelegi esti greu de cap ce daca ai falclutate si io am faclultate .omul a vrut sa spuna ca inalt judet se mai puoare asa ca nu neaparat ca nu mai mulge carprele si tapii ca nu le citeste integral
nostalgicul, acum 4027 zile, 20 ore, 8 minute, 8 secunde
"PARTIDUL,Iliescu,Romania........"! Asta mai lipsea.In rest doar cateva versuri din vechiul imn cu.... "poporul sovietic eliberator".Asteptam,in loc de regionalizare,inca o citeste integral
, acum 4027 zile, 20 ore, 30 minute, 55 secunde
Din pozele de grup ale rosilor vrinceni, linga sefu cine credeti ca lipseste? Lingaul de celmaimare vice, doar e rosu tot si el si e de mirare ca nu a avut acest tupeu. Acest individ nu mai are nici citeste integral
@ danb, acum 4027 zile, 20 ore, 57 minute, 2 secunde
Perfect adevarat domnule Danb, reactia cetaenilor este foarte slaba, parca sunt intr-o stare de amorteala, nu le vine sa creada ce tzeapa au luat, multi au crezut in lapte si mierea promisa, au crezut citeste integral
ceatateanu", acum 4027 zile, 21 ore, 44 minute, 41 secunde
Buna dimineata.Salut cu respect comentatorii,,danb'' si pe simpaticul ,,Ulise''.Imi spun si eu o parere despre prea maritul nostru Baron.Este bun ,a reusit sa-i bata pe ceilalti de citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.