Ultima oră

Ceauşescu şi Băsescu, primii şoferi ai României

Valentin Muscă
19 aug 2012 1605 vizualizări
Pe 20 august 1968, pe porţile uzinei de la Colibaşi ieşea prima maşină asamblată în România, celebra Dacie 1100, intrată demult în cutia cu amintiri a bunicilor

Primul exemplar a fost condus de Nicolae Ceauşescu, aşa cum aproape o jumătate de secol mai târziu, Traian Băsescu va conduce primul Ford produs în România. Cehii luptau în acele zile ale lui 1968 pe străzi pentru libertate şi democraţie, vis înăbuşit de tancurile sovietice a doua zi, pe 21 august, americanii mai aveau un pas până să pună piciorul pe Lună, iar noi inauguram prima maşină «românească», de fapt asamblam un model de Renault expirat în Franţa, sub numele mitic al Daciei. Azi nu facem nimic diferit de acei ani, numai că în locul lui Ceauşescu este Băsescu, am schimbat licuriciul mic francofon cu licuriciul mare de la Washington, iar euro a ajuns la aproape 6 lei. Oricum pe politicieni nu-i interesează că prostimea iese oricum la vot şi votează, iar de vot nu mai ţine cont nici Curtea Constituţională. Pe vremea lui Năstase – azi puşcăriaş cu blog – mai aveam şansa să mergem în Congo şi-l aşteptam pe Băsescu cu ţepele. Or, în Congo, noul guvern a pus viză pentru cetăţenii fostului bloc sovietic, iar pe ţepele lui Băsescu au crescut cristale swarovski. (V. MUSCĂ)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.