Ultima oră

Premierul Ungureanu,supărat că vrîncenii şi şefii lor nu sînt la înălţimea zăpezilor

Silvia Vrînceanu Nichita
13 feb 2012 20662 vizualizări
“ Este indamisibil să vezi pe militari desfundînd drumurile, în timp ce beneficiarii direcţi ai acestor acţiuni să stea în casă,la cădură. Nu se poate aşa ceva! E lipsă de respect! ”, a comentat premierul. Premierul a venit în Vrancea cu un desant nemaivăzut în judeţ, însoţit de miniştri, şefii mai multor instituţii militarizate, autorităţi judeţene şi jurnalişti,un convoi de peste 30 de maşini. Oficialii guvernamentali au fost purtaţi pe un traseu deszăpezit cu ajutorul soldaţilor, mobilizaţi de noaptea trecută.

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a vizitat sîmbătă comuna Dumitreşti, cu o maşină care a înaintat cu greu pe DN 2N, pe care se circulă pe un singur fir, printre troiene care ajung pînă la doi metri înălţime. Înainte de a ajunge în comuna Dumitreşti, premierul s-a oprit în satul Cîndeşti, comuna Dumbrăveni, unde mai mulţi jandarmi degajau de zăpadă o uliţă, după un ordin dat încă de aseară de conducerea Garnizoanei Focşani. Premierul s-a arătat indignat de faptul că niciun sătean nu îi ajuta pe angajaţii Armatei şi Jandarmeriei la deszăpezire, potrivit Agerpres. “Este inadmisibil să vezi pe militari desfundînd drumurile, în timp ce beneficiarii direcţi ai acestor acţiuni să stea în casă, la căldură. Nu se poate aşa ceva. Este lipsă de respect pentru cei care muncesc să dea drumul la Salvări!”, a comentat indignat premierul, care a cerut şi presei să ceară mobilizarea generală a cetăţenilor din zonele calamitate. Înaintea coloanei oficiale au făcut pîrtie mai multe maşini trimise în zonă de instituţiile militare, speriate că oficialii guvernamentali vor rămîne înzăpeziţi, aşa cum s-a întîmplat cu cinci militari la mijlocul acestei săptămîni şi care au fost găzduiţi de o familie modestă, cu trei copii. În centrul comunei Dumitreşti, premierul s-a întîlnit cu primarul comunei, general în rezervă Sandu Crintea, care i-a spus premierului că din cele 12 sate, opt sînt izolate de şapte zile. El a precizat că pe raza localităţii sînt peste 60 de kilometri de drumuri comunale şi că deocamdată acţionează doar cu trei utilaje urmînd să reuşească deszăpezirea celor opt sate pînă miercuri. Primarul i-a mai spus premierului că în zonă acţionează două companii de jandarmi şi una de militari şi că deşi a primit astăzi ajutoare alimentare (2 tone) de la MApN nu a putut să le distribuie deoarece nu are căi de acces. Şi magazinele din Dumitreşti, Jitia sau Vintileasca sînt goale, întrucît sătenii sinistraţi au cumpărat tot ce se putea mînca, speriaţi de zăpada nemaivăzută din ultimele opt zile.

Ungureanu: “Să nu cîntăm prohodul la televiziuni”

Premierul a sosit sîmbătă dimineaţa la Dumbrăveni, la ora 9,30, cu un elicopter, însoţit de ministrul apărării naţionale, Gabriel Oprea şi de ministrul administraţiei şi internelor, Gabriel Berca. Ungureanu a prezidat şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea care s-a desfăşurat la Primăria Dumbrăveni. "Trebuie seriozitate, seriozitate, seriozitate. În asemenea situaţii nu stăm, nu ne văicărim, nu cîntăm prohodul pe posturile de televiziune, nu vorbim de apocalipsă, pentru asta este un stat puternic, să lucreze, în rest mobilizarea şi rezolvarea problemelor cît mai repede. Haideţi la muncă acum!", a declarat Mihai Răzvan Ungureanu la întîlnirea la care au mai participat prefectul judeţului Vrancea, Sorin Hornea, şi preşedintele Consiliului Judeţean, Marian Oprişan şi unde a avut acces şi presa. Oprişan, preşedintele CJ, s-a aşezat strategic chiar lîngă premier, pentru a se vedea la televizor, însă Ungureanu i-a cerut în direct să lase văicăreala politică pe la televiziuni şi să treacă la muncă, alături de prefect. Ulterior, oficialii au mers în localităţi grav afectate de ninsori şi viscol, respectiv Caiata şi Dumitreşti. Acesta a comentat şi prezenţa lui în judeţele calamitate. "Pentru asta este făcut un stat, să funcţioneze. Iarna poate să fie şi asa şi tot o să fie ierni grele. Am atras atenţia prefecţilor din judeţele care nu au probleme în acest moment şi care nu sînt într-o situaţie delicată cum e la Vrancea şi Buzău să contribuie cu ajutor. Vor veni în continuare ajutoare în zonele calamitate de la Ministerul Dezvoltării, de la Ministerul Apărării", a afirmat Ungureanu.

Traseul prim-ministerial -deszăpezit de soldaţi

Primul-ministru a ajuns şi în satul Caiata, una dintre localităţile în care viscolul a troienit zăpada, iar multe case sînt efectiv îngropate în omăt. Premierul s-a întîlnit cu cîţiva localnici şi a mers la o casă acoperită complet de zăpadă unde mai mulţi militari făcuseră un culoar îngust de jumătate de metru pentru ca cei care locuiau acolo să poată ieşi. Răspunzînd unei întrebări referitoare la posibile evenimente meteo deosebite în perioada următoare, şeful Guvernului a afirmat că va mai ninge în zilele care vor veni. “E iarnă, şi va mai ninge!”, a spus premierul. Ministrul de Interne, Gabriel Berca, le-a spus unora dintre cetăţenii din Căiata că a văzut foarte mulţi militari făcînd pîrtii spre curţile oamenilor, dar că a văzut şi foarte mulţi localnici în timp ce stăteau şi se uitau la militari în loc să-i ajute pe aceştia. Exact ca pe vremea comunismului, autorităţile judeţene l-au dus practic pe premier să vadă nişte drumuri deszăpezite pompieristic, începînd cu vineri seara, după ce s-a instituit starea de urgenţă în Vrancea, după votul din şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Premierul a venit în Vrancea cu un desant nemaivăzut în judeţ, însoţit de miniştri, şefii mai multor instituţii militarizate, autorităţi judeţene şi jurnalişti, un convoi de peste 30 de maşini. Cînd dădea declaraţii la televiziuni, în spatele noului premier îşi făcea loc şi deputatul Alin Trăşculescu, preşedintele PDL Vrancea, care nu a avut nici o reacţie publică legată de calamităţi pînă acum. Traseul ministerial a fost deszăpezit cu ajutorul soldaţilor. Ungureanu nu a stat decît trei ore şi jumătate în Vrancea, după care a decolat cu un elicopter spre Buzău, de pe stadionul comunal din Dumitreşti. În urma acestuia, autorităţile judeţene s-au refugiat la restaurant pentru a lua masa şi pentru a se dezgheţa la un ceai fierbinte. Potrivit raportărilor făcute de Consiliului Judeţean, aproximativ 40.000 de oameni sînt izolaţi de peste o săptămînă în peste 50 de localităţi din judeţul Vrancea, rămînînd fără alimente, apă şi medicamente. 12 persoane din localităţi izolate au murit în ultimele zile şi nu pot fi duşi la groapă din cauza troienelor. (Silvia VRÎNCEANU) 

 

Vezi in filmul Video cum arata iarna intr-un sat unde nu a fost premierul:

 

 

 

 

 

 

 

Simbata, ora 10.00: Premierul Ungureanu a aterizat la Dumbrăveni, în criza zăpezii din Vrancea

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu  a sosit în această dimineaţă cu un elicopter în Vrancea,judeţ afectat de căderile masive de zăpadă şi ger. Vizita de lucru a început în această în judeţul Buzău, premierul fiind însoţit de ministrul de Interne, Gabriel Berca, şi de ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, care au văzut de sus cum a fost acoperită regiunea sub un strat de doi metri de zăpadă.În jurul orei 9.30, elicopterul cu cei trei oficiali a aterizat în centrul comunei Dumbrăveni. Premierul are la această oră o întîlnire cu autorităţile locale la primăria Dumbrăveni, unde i s-a raportat situaţia din judeţ de către prefectul Sorin Hornea şi preşedintele Consiliului Judeţean, Marian Oprişan. După cum se ştie, vineri seara a fost instituită situaţia de urgenţă în judeţ, după opt zile de la căderile istorice de zăpadă din judeţul nostru. La Dumbrăveni a aterizat în urmă cu cîteva minute şi un elicopter cu alimente de la MApN care vor distribuite sinistraţilor din zonă. Misiunile de transport aerian vor continua şi în zilele următoare, elicopterele fiind planificate să execute misiuni în localităţi izolate din regiune. Şeful Executivului a cerut prefectului şi preşedintelui Consiliului Judeţean să colaboreze pentru soluţionarea problemelor din teritoriu şi să trimită în localităţile izolate produse de strictă necesitate, care să ajungă la sinistraţi. Se pare că premierul va ajunge cu elicopterul la Dumitreşti, însă destinaţia sa exactă nu a fost dezvăluită. Chiar în acestă dimineaţă Hornea şI Oprişan s-au şicanat reciproc, inclusiv în ceea ce priveşte anunţul făcut presei, legat de ora la care premierul ajunge în Vrancea.

Vineri dupa amiaza: Premierul Mihai Răzvan Ungureanu îşi face “botezul” în criza zăpezii din Vrancea

Desant ministerial mîine în Vrancea şi Buzău. Premierul Mihai Răzvan Ungureanu, alături de ministerul Apărării, Gabriel Oprea, şi ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, vor veni  “În cursul zilei de vineri, premierul a fost în legătură permanentă cu cei doi miniştri privind măsurile luate atît în Buzău şi Vrancea, cît şi în alte zone afectate de viscol şi zăpadă. El a cerut informări pe această temă şi a fost informat că toate autorităţile din teritoriu sînt implicate în operaţiunile de salvare”, au declarat surse politice pentru Mediafax. (I. CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 46

Adaugă comentariu
bunicuta66, acum 4463 zile, 3 ore, 12 minute, 45 secunde
Bunicule, n-ai invatat nimic din viata asta, decat invective! ,,Cineva"... cand nu are argumente injura sau ridica parul! Stii bine ce vreau sa zic... Daca eu sunt Trasculescu tu esti cel care-i citeste integral
db, acum 4463 zile, 9 ore, 46 minute, 50 secunde
@ cel cu Ungureanu. Eu nu i-am cerut demisia domnului Ungureanu. Ca sa-ti dai demisia iti trebuie bun-simt ori asa ceva nu are acest individ. El este un securist de ultima speta, la fel ca si citeste integral
bunicul, acum 4463 zile, 16 ore, 28 minute, 53 secunde
@bunicuta Am senzatia ca tu esti Trasculescu. Te-am vazut cum stateai cu miinile in buzunar cind a venit securistul Ungureanu. Hornea, un papagal care habar n-are de administratie si care n-a fost citeste integral
bunicuta66, acum 4463 zile, 16 ore, 53 minute, 41 secunde
Premierul s-a referit la cei tineri de care nu mai avea loc pe poteca ingustata de zapada si care credeau ca avenit cineva sa le dea ceva! Nu al cei batrani si bolnavi ci la cei buni de munca si care citeste integral
, acum 4463 zile, 16 ore, 54 minute, 26 secunde
Premierul s-a referit la cei tineri de care nu mai avea loc pe poteca ingustata de zapada si care credeau ca avenit cineva sa le dea ceva! Nu al cei batrani si bolnavi ci la cei buni de munca si care citeste integral
, acum 4463 zile, 21 ore, 30 minute
Vedem cum se solidarizeaza oamenii din alte parti cu cei aflati in nevoie, dar nu vedem niciun vrincean ca vrea sa dea un chibrit, macar. Prefectul de Vrancea e depasit de situatie! Are, in schimb, citeste integral
un om, acum 4463 zile, 21 ore, 37 minute, 50 secunde
pt platit TAXE SI IMPOZITE la batranii de la tara vin si de 2......3. ori pe zi acesti vampiri care au distrus ROMANIA .ACUM IN SCHIMB NU VEZI PE NICIUNUL SA ADUCA MACAR UN BIDON CU APA
valy, acum 4463 zile, 21 ore, 50 minute, 28 secunde
@eXpert Nu te mai da asa de inteligent, caci ai sa ai mari probleme cu capul. Oamenii de la tara au mai mult bun simt si spirit gospodaresc decit tine, care astepti autoritatile sa-ti dea zapada din citeste integral
Suraianu, acum 4463 zile, 22 ore, 41 minute, 5 secunde
Veniti la Suraia sa vedeti ca toate drumurile din interiorul comunei sunt circulabile si oameni cu mic cu mare si-au dezepezit gospodaria si in plus au ajutat si familiile nevoiese. Si la noi sun citeste integral
Pt Vranceanu, acum 4463 zile, 23 ore, 7 minute, 43 secunde
Sunt de acord ca in cazul ca sunt nameti mari autoritatie sa le care pentru a se putea lucra cu lopata. Dar sunt locuri unde se poate da cu lopata dar lopata nu are stapan......oare numai militarii citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.