Ultima oră

Brazi daţi pe gratis în Piaţa Moldovei

Silvia Vrînceanu Nichita
24 dec 2011 2131 vizualizări
Pomii de iarnă, gata de împodobit, au fost vînduţi cu preţuri derizorii în această după amiază în Piaţa Moldovei din Focşani.

Daca zilele trecute un brăduţ bogat costa 50 – 60 de lei sau chiar mai mult, în această după amiază vînzătorii cereau între 5 şi 10 lei pentru un brad, ba chiar mai spre seara erau dispuşi să-i dea pe 1-2 lei, doar pentru a scăpa de marfă. „Vindem ieftin pentru că vrem să plecăm acasă mai repede, să nepregătim şi noi de sărbătoare. Nici motorina nu o scoatem”, ne-a spus un bărbat venit cu brădăceii tocmai de la Nistoreşti. Tradiţia spune că în seara de Ajun bradul trebuie împodobit, în aşteptarea lui Moş Crăciun. Famiile, mai ales cele care au copii, fac un adevărat ritual din aranjarea bradului cu globuleţe, beteală şi alte ornamente colorate. Cei care nu au dorit să cumpere un brad întreg, au putut să cumpere cetină sau coroniţe de brad.  Obiceiul de a împodobi bradul este preluat de la triburile germanice. Prin forma sa triunghiulară, bradul simbolizează Sfînta Treime, iar podoabele cu care bradul este împodobit semnifică bogăţia şi cunoasterea, ca şi pomul sacru din Grădina Edenului. Crăciun fericit!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
BRADUT, acum 4510 zile, 22 ore, 2 minute, 38 secunde
Brazi in Piata Moldovei au fost vanduti in acest an de o magraoanca de prin Sihlea care a inceput comertul venind la piata cu 2-3-saci de rafie cumpara pentru revanzare produse,a ajuns acum mare cu citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.