Ultima oră

Nu prea avem zăpadă de Crăciun

Mihaela Beșleagă
23 dec 2011 1643 vizualizări
Moşul nu poate veni cu sania trasă de reni anul acesta pentru că nu avem zăpadă u doar în zona de munte a judeţului vă puteţi bucura de un strat subţire de nea

Anul acesta vom avea sărbători de Crăciun sărace în zăpadă. Meteorologii anunţă că în noaptea de Ajun va ninge slab în vestul, centrul şi nordul ţării. De Crăciun, cerul va fi temporar noros. În nordul şi centrul ţării, precum şi la munte vor cădea ninsori slabe, cu precădere în prima parte a zilei şi izolat ar putea ninge şi în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între -4 şi 6 grade, iar cele minime între -10 şi 0 grade, mai scăzute în depresiuni. Vîntul va sufla slab şi moderat. În zilele de 25 şi 26 decembrie e posibil să cadă cîţiva fulgi, conform prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie. Pe 26 şi 27 decembrie va apărea soarele, iar cerul va fi în general senin. Pe 27 decembrie, temperatura maximă poate atinge şi valori de 7 grade. În zonele joase, îndeosebi în cele de cîmpie, revine ceaţa, acest fenomen fiind cauzat de creşterea presiunii atmosferice. La munte va fi o atmosferă mai de iarnă, cu mai multă zăpadă, comparativ cu restul ţării. În zona de munte a judeţului Vrancea a nins binişor, aşa încît ieri seară, de la Chiojdeni în sus, pe Valea Rîmnicului,  s-a aşezat un strat bun de zăpadă. La Vintilesca erau ieri cam cinci centimetri de nea, dar ninsori au fost în toată zona înaltă de munte din judeţ. Pentru că nu vor fi schimbări meteorologice majore în zilele următoare, grosimea stratului de zăpadă în principalele staţiuni montane din ţară se va menţine la aceleaşi valori. Astfel, pe pîrtiile din Predeal şi Păltiniş, grosimea zăpezii este de 10 centimetri. La Sinaia, Semenic şi Bîlea Lac, stratul de zăpadă este mult mai consistent, de peste 20 de centimetri. La Stîna de Vale s-au depus 30 de centimetri de zăpadă, iar la Bîlea Lac, 39 de centimetri. Aşadar, dacă vreţi zăpadă din belşug, mergeţi de Crăciun la munte. (Mihaela BEŞLEAGĂ)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.