Ultima oră

Fii precaut. Hoţii nu dorm !

Silvia Vrînceanu Nichita
4 dec 2011 1223 vizualizări
Poliţia vrînceană demarează o campanie de reducere a furturilor din locuinţe, în parteneriat cu o firmă de asigurări

Cum numărul de furturi din locuinţe a crescut, poliţiştii vrînceni intensifică acţiunile preventive, astfel încît cetăţenii să le dea o mînă de ajutor pentru reducerea micii criminalităţii. În baza acordului conducerii Inspectoratului General al Poliţiei Române şi potrivit prevederilor protocolului de colaborare încheiat între I.G.P.R. şi Groupama Asigurări, Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii a iniţiat, în parteneriat cu societatea menţionată, Campania de prevenire a furturilor din locuinţe “Fii precaut. Hoţii nu dorm!”. “La nivel national campania a fost lansata in data de 28 noiembrie, iar la nivelul IPJ Vrancea campania va fi lansata in data de 5 decembrie a.c. Aceasta îşi propune informarea populaţiei cu privire la modalităţile de protecţie a caselor, în special prin prisma adoptării unei atitudini preventive în diverse situaţii care pot influenţa siguranţa locuinţelor dintr-un imobil”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei vrîncene. La nivelul IPJ Vrancea campania activitatile vor fi desfasurate de catre Compartimentul de  Analiză şi Prevenirea Criminalităţii, Serviciul Ordine Publică si agentii de asigurari din municipiile Focsani, Adjud şi in orasele Panciu, Odobesti, Marasesti . Pe site-ul Groupama Asigurari este organizat un concurs online “Evaluarea sigurantei casei tale”, in sectiunea dedicata campaniei exista o aplicatie care permite completarea unui chestionar cu intrebari in domeniul prevenirii futrurilor din locuinte. La finalul campaniei, 20 de participanti al concurs vor fi alesi prin tragere la sorti, beneficiind astfel de un voucher de reducere in valoare de 50% la incheierea unei polite de Asigurare a Locuintei cu Extra Acoperiri (ALExA). Cu toate ca la nivelul IPJ Vrancea a fost inregistrata o scadere la furturile din locuinte in anul 2011 comparativ cu anul 2010, siguranta cetateanului reprezinta o prioritate din perspectiva necesitatii asigurarii si mentinerii unui climat de siguranta civica asupra patrimoniului si a vietii persoanei, mai declară conducerea Poliţiei. Printre infratiunile de furt care au un impact deosebit la public se numără cele comise din locuinte, care, pe lîngă prejudiciul material produs, aduc atingere si intimitătii persoanei prin violarea spatiului în care aceasta locuieste sau se afla in constructie contribuind astfel la o stare de disconfort sporită . Avînd în vedere că perioada de criză economică,  campania de prevenire a furturilor din locuinte „Fii precaut. Hotii nu dorm !” vine cu o serie de recomandari, atît in cazul unui apartament cat si al unei case la curte. Furnizati politiei toate datele pe care la detineti in legatura cu o eventuala spargere, indiferenta dumneavoastra nu face decat sa îngreuneze prinderea autorilor care, intre timp, pot comite si alte infractiuni.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.