Ultima oră

Abonament de 9,99 euro ca să afli de cutremur cu un minut înaintea tuturor

Silvia Vrînceanu Nichita
21 nov 2011 1775 vizualizări
"Alertă cutremur Vrancea" este un serviciu disponibil pe iPhone

Posesorii de terminale iPhone din România pot fi avertizaţi de producerea unui cutremur de peste 4,8 grade pe scara Richter cu cel puţin 30 de secunde înainte de eveniment. "App&Go Mobile împreună cu Institutul Român de Seismologie Aplicată (IRSA) lansează serviciul de avertizare seismică pe iPhone. Posesorii smartphone-ului aflaţi în Bucureşti pot afla de eventualitatea unui cutremur cu 30 de secunde înainte de producerea acestuia. Cei din Timişoara au un timp de reacţie de un minut", se arată într-un comunicat al IRSA, citat de Mediafax. Noul serviciul pentru posesorii de iPhone completează sistemele de avertizare deja existente şi implementate de IRSA, respectiv pager (avertizor individual şi colectiv), SMS prioritar pe mobil, transmisie GPRS şi avertizare pe Internet. "Este cea mai eficientă formă de avertizare seismică datorită conectivităţii de 24/7 la sistemul IRSA, permiţînd utilizatorilor să ia la cunoştinţă despre apropierea iminentă a undei de şoc a unui cutremur de peste 4,8 grade pe scara Richter", a declarat directorul general al App&Go Mobile, Adrian Stănescu. Denumit "Alertă cutremur Vrancea", serviciul de avertizare seismică poate fi descărcat de pe Appstore şi funcţionează pe baza unui abonament lunar de 9,99 euro sau a unui abonament anual de 99,99 euro. O funcţie suplimentară a aplicaţiei "Alertă cutremur Vrancea" este Semaforul Seismic, un instrument de prognoză a riscului seismic folosit pentru indicarea probabilităţii de producere a unui cutremur în zona Vrancea. Semaforul Seismic funcţionează tot pe baza unui abonament lunar în valoare de 4,99 euro sau a unui abonament anual de 49,99 euro. "Obiectivul principal al acestui serviciu este să protejeze vieţile oamenilor tocmai prin intermediul telefonului pe care ei îl posedă. Am lansat acest serviciu pe iPhone şi urmează să îl lansăm şi pe platforma de Android pînă în mai 2012", a mai spus Adrian Stănescu, directorul de la App&Go Mobile. Compania estimează că aplicaţia de avertizare seismică, lansată luna trecută, va avea pînă la finalul anului 2012 în jur de 10.000 de utilizatori.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Felix, acum 4546 zile, 21 ore, 55 minute, 54 secunde
Mai scump nu se putea? Nu cred ca utilizatorul obisnuit va fi interesat sa dea 10 euro lunar pentru un mesaj pe care s-ar putea sa nu il vezi...
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.