Ultima oră

Supermarketul Lidl se deschide astăzi cu promoţii

Silvia Vrînceanu Nichita
10 oct 2011 4862 vizualizări
coşurile de cumpărături sînt aliniate pentru deschiderea din această dimineaţă u în magazin funcţionează şi un „colţ al reducerilor”

În această dimineaţă, la ora 8.00, se deschid casele magazinului Lidl, amplasat în Piaţa Victoriei din Focşani, o investiţie a discounterului german Lidl&Schwarz. Pe 10 octombrie, pe lîngă Focşani, alte 10 magazine Lidl se vor deschide pentru public în toată ţara. Focşănenii sînt aşteptaţi cu promoţii la mai multe tipuri de produse food şi non-food, iar ca noutate, în magazin funcţionează şi o brutărie, care produce pîine caldă şi alte specialităţi de patiserie, astfel încît „clienţii să vină după miros”, după cum au spus oficialii magazinului. Reprezentanţii Lidl anunţă că luni şi joi vor fi zile cu promoţii. În plus, în magazin va fi prezent şi „un colţ al reducerilor”, după cum a anunţat Alexandra Filote, responsabil pe partea de vînzări, care a precizat că timpul de aşteptare la case va fi redus. Potrivit reprezentanţilor Lidl, în magazine vor fi prezente aproximativ 1.200 de produse, 80% dintre ele fiind mărci proprii. Oficialii Lidl au precizat că două  treimi din mărfurile pe care le vor avea pe rafturi vor fi produse în România. În magazinul Lidl din Focşani lucrează 29 de angajaţi, coordonaţi de directorul Margareta Creţu. Supermarketul are un teren de baschet cu nocturnă şi un loc de joacă pentru copii, ce vor fi disponibile publicului după 15 octombrie. În jurul magazinului există 95 de locuri de parcare pentru clienţi. Programul magazinului este zilnic, de luni pînă sîmbătă între orele 8.00-22.00 şi duminică între 9.00-17.00.

Două magazine Lidl în Vrancea

Magazinele de tip discount Penny Market şi miniMAX, aflate în apropiere, dar şi magazinele locale, care funcţionează la parterul blocurilor, ar putea fi afectate la vînzări întrucît cei de la Lidl par hotărîţi să nu le scape clienţi pe zona de discount. În compensare, cei de la Lidl Romania i-au invitat pe producătorii locali să depună oferte pentru produse „made în Vrancea” pe pagina www.lidl.ro.  În magazin există toată gama de produse de bază, de care cumpărătorii se interesează frecvent. În plus, în supermarket vor fi aduse şi rechizite, haine, lenjerie, accesorii de casă şi birou, dar şi produse pentru bricolaj. “Lidl propune clienţilor mărci de calitate superioară din întreaga Europă, venind direct de la producătorii din Italia, Franţa, Germania sau Spania, dar avem şi produse romaneşti”, a declarat Bogdan Macovei, de la departamentul de expansiune din cadrul Lidl Romania, care a prezentat noul magazin vineri autorităţilor judeţene şi jurnaliştilor. Grupul german Lidl a demarat o dezvoltare agresivă pe segmentul de retail din Romania şi a ridicat de la zero peste 20 de magazine. Discounterul german a intrat pe piaţa locală anul trecut, prin achi¬ziţia celor 107 magazine Plus Discount, pe care le-a rebranduit în acest an şi care de astăzi vor funcţiona sub sigla Lidl. Unul dintre acestea se află în Adjud, al doilea oraş ca mărime din judeţul Vrancea. Strategia de expansiune vizează în prezent oraşele cu peste 30.000 de locuitori, însă, odată cu creşterea puterii de cumpărare, ar putea lua în considerare deschiderea unor unităţi şi în localităţile mai mici. Anul trecut, Lidl România a avut o cifră de afaceri de 1,45 miliarde de lei, în creştere cu 11% faţă de 2009. Concurenţii direcţi pe piaţa focşăneană sînt Carrefour, Kaufland, Paco, Penny Market, Zanfir şi miniMax. Lidl are peste 2.000 de angajaţi şi este unul dintre cele mai mari lanţuri de magazine din Europa. (Silvia VRÎNCEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.