Ultima oră

Trei zile de evenimente la tîrgul de carte din Focsani

Silvia Vrînceanu Nichita
5 oct 2011 929 vizualizări
Târgul de Carte organizat de Biblioteca Judeţeană vă aşteptă începând de joi 6 octombrie la Teatrul Municipal „Mr. Gh. Pastia” şi va prezenta, timp de peste 55 de ore în total, noutăţile editoriale din toamna acestui an.

Deschiderea oficială a târgului va avea loc la ora 10.00, în prezenţa autorităţilor locale şi a publicului larg  şi va fi urmată, începând cu ora 11.00, în Sala Mare a Teatrului de Colocviul Monografia locală între concepţie, necesitate şi adresabilitate, avându-l ca amfitrion pe Mircea Diaconu - vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vrancea şi  moderator  pe profesorul muzeograf Dumitru Huţanu.  La acest colocviu au fost invitaţi să participe autori şi editori de monografii vrâncene şi instituţii colaboratoare.În deschiderea colocviului vor fi prezentate lucrarea Monografii vrâncene în colecţiile Bibliotecii Judeţene Vrancea şi Expoziţia de monografii, realizate de colectivul Sălii de Lectură. Cu acest prilej va avea loc şi  o evocare a scriitorului Alexandru Deşliu,  realizată de profesorului Valeriu Anghel.
În după-amiaza primei zile a târgului vor avea loc lansări şi prezentări de carte după următorul program:
 - Ora 1600:  Lansare de carte, realizată on-line: Apusul îngerilor - povestiri, autor ION LAZĂR DA COZA, Editura Armonii Culturale, 2011
- Ora 1700:  Lansare de carte:: Zece falii, Editura Tipo Moldova, Iaşi, 2011,   autor  dr. LIVIU PENDEFUNDA membru USR
- Ora 1745: Lansare de carte: Arşiţa din ploi,   Editura Tipo Moldova, 2011, autor GHEORGHE ANDREI NEAGU, membru USR
La ora 17.00 va fi prezentat proiectul naţional cu scop umanitar Schimb de jucării: iniţiat de ASOCIAŢIA ZIBO HELP, la care Biblioteca Judeţeană este partener prin Secţia pentru copii şi tineret şi la care vor participa zeci de copii de la şcolile şi grădiniţele din Focşani. Evenimentul va continua pînă sîmbătă după-amiază, timp în care vor avea loc lansări şi prezentări de carte şi de monografii vrîncene, vernisaje, întîlniri cu scriitori, prezentări de standuri editoriale, dar vor fi aduse în atenţia publicului şi exemplele de bune practici de la bibliotecă.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.