Ultima oră

Campionul fofilarilor! Dosarul Oprisan, pe lista neagra a dosarelor cu mare risc de prescriptie

Silvia Vrînceanu Nichita
20 iul 2011 1012 vizualizări
Dosarul penal in care este inculpat presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, a fost inclus pe locul 5 intr-un top publicat de portalul anticoruptie romaniacurata.ro care cuprinde procesele cu mare risc de prescriptie in care sint judecati oficiali romani.

Chiar daca majoritatea proceselor privind coruptia la nivel inalt sint judecate intr-o perioada de trei ani, un numar semnificativ de cazuri importante in care sint implicati demnitari asteapta in prezent rezolvarea in instanta mult peste acest interval de timp, scriu cei de la Romania Curata. Romania trebuie sa adopte masuri urgente pentru a se asigura ca deciziile finale sint luate rapid in cazurile importante de coruptie la nivel inalt si ca prescriptiile sint evitate in toate cazurile, se arata in raportul Comisiei Europene privind Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV), care cere Romaniei sa ia masuri in acest sens. Cei de la Romania Curata scriu ca au trecut 1.870 zile de la trimiterea in judecata a lotului Oprisan, iar dosarul se indreapta incet dar sigur catre prescriere. Dosarul a demarat in noiembrie 2005, iar pe 5 iunie 2006 a fost trimis in judecata. Traseul dosarului este unul complicat, fiind mutat de la o instanta la alta. De la Judecatoria Focsani a ajuns la Tribunalul Vrancea, de unde a fost stramutat la Tribunalul Cluj. De aici, dupa 10 termene, dosarul s-a indreptat catre Judecatoria Cluj, unde a petrecut numai citeva luni, pentru ca la inceputul lui 2010, sa se intoarca la Judecatoria Focsani, apoi iar la Judecatoria Cluj, unde se afla in prezent. Pe aceeasi lista se afla si dosarul in care este judecat senatorul PSD de Vrancea, Miron Miron Mitrea, inculpat in calitate de fost ministru al Transporturilor si acuzat ca a renovat casa mamei sale cu bani de la sefa Inspectoratului in Constructii. Au trecut 866 zile de la trimiterea sa in judecata. Detalii despre dosarele de mare coruptie aflate in instantele de judecata ce inregistreaza mari intirzieri si care nu au inca o solutie definitiva pe site-ul www.romaniacurata.ro.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.