Ultima oră

Adevarul de Seara nu-si gaseste ziarele in chioscurile Monitorul

Silvia Vrînceanu Nichita
8 iul 2011 1634 vizualizări
Saptaminalul Adevarul de Seara acuza firma de distributie Trinec Serv Focsani, care editeaza ziarul Monitorul de Vrancea, pastorita de Corina Trifan, ca obstructioneaza difuzarea publicatiei in judet.

Potrivit jurnalistilor, motivul ar fi legat de publicarea unui articol defavorabil la adresa firmei Mavi Beton SRL, la care Corina Trifan este actionar alaturi de sotul ei, si care ar avea legaturi de afaceri cu liderul PSD Vrancea, Marian Oprisan, totodata presedinte al Consiliului Judetean. Trifan sustine ca aceasta informatie ar fi eronata. "Fiecare este liber sa scrie ce vrea. Nu am cerut nici o reziliere a contractului", a declarat proprietara retelei. Cei de la Adevarul sustin insa ca firma ar fi fost nedreptatita si au inceput sa dezvaluie legaturile de afaceri dintre liderul PSD si familia Trifan, afaceri despre care a relatat pe larg si ziarul nostru in mai multe rinduri. Legat de acest conflict a luat pozitie ieri si Agentia de Monitorizare a Presei. "Istoria abuzurilor fata de presa care a indraznit sa-l critice pe Marian Oprisan, presedintele CJ Vrancea, are o vechime de aproape zece ani; la inceputul anilor 2000 scandalul cenzurii presei de opozitie din Vrancea devenise subiect international. între timp, Romania a devenit tara membra a UE, deci cu atit mai incompatibila cu metehnele unui regim care desconsidera valorile democratiei. în opinia noastra, o firma de difuzare a presei intra sub incidenta aceluiasi articol constitutional (31) in care se acorda presei un statut special: obligatia asigurarii accesului cetatenilor la informatiile de interes public. Comportamentul unei companii care are ca obiect de activitate difuzarea de presa trebuie sa respecte aceasta prevedere constitutionala, pentru ca nu opereaza cu cizme, ci cu informatii de interes public. Aceasta cu atit mai mult cu cit o firma de distributie beneficiaza de facilitati din partea autoritatilor locale, cum ar fi dreptul de amplasare de chioscuri pe spatiul public. Daca o asemenea firma intervine brutal in traseul firesc al informatiilor din motive politice sau de interes comercial, ea ar trebui sa fie expusa deciziei unei instante", declara Mircea Toma, presedintele ActiveWatch "" Agentia de Monitorizare a Presei. Precizam ca saptaminalul AdS se distribuie in reteaua de difuzare a Ziarului de Vrancea inca de la lansarea sa, saptamina trecuta. (Silvia VRINCEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.