Ultima oră

La Multi Ani, Janine Vadislav!

Valentin Muscă
5 iul 2011 3363 vizualizări
Realizatoarea TV si scriitoarea Janine Vadislav împlineste astazi o frumoasa vîrsta. Autoare a zeci de documentare despre cultura populara din Vrancea arhaica si a tot atîtea portrete de scriitori si creatori populari, Janine Vadislav este o prezenta singulara în media audio-vizuala din judet

Cu un nume care ne aminteste Focsanii de altadata, in care se melanjau emigranti din Occident si refugiatii Estului antebelic, Janine Vadislav este ea insasi o poveste a unei epoci in care orasul Unirii avea alta fata si alti oameni. Doar romanele sale reusesc sa treaca in eternitate povestile bunicii ajunsa la inceput de secol in Focsani. Mult prea modesta pentru timpuri in care impostorii umplu micul ecran, Janine este omul din spatele camerei, care se ascunde in lumina crepusculara a aparatului de filmat. Mai talentata decit majoritatea scriitornicilor bastinasi, care au invadat tipografiile cu tomuri de scriitura fada, Janine nu este membra a Uniunii Scriitorilor, nici nu publica la foc automat, 2-3 carti pe an, ci promoveaza prin sute de reportaje viata culturala dintr-un judet unde toate functiile se ocupa numai cu carnet de partid. Ranchiunoasa atunci cind nu-i iese un reportaj, bonoma cind apele-i sint linistite, Janine este omul care tine, cultural, in media audio-vizuala autohtona, flacara vie, si permite celor care stau in fata micului ecran sa afle cine si ce a mai scris. Hranita cu "certitudinea" ecleziastului si rabdarea dreptului Iov, Janine nu asteapta buchete de flori din partea celor pe care i-a scos din anonimat, doar un simplu La Multi Ani. La Multi Ani, draga prietena si sa nu astepti niciodata recunostinta celor din jur. (V. MUSCA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 5

Adaugă comentariu
, acum 739415 zile, 4 ore, 41 minute, 12 secunde
La multi ani, prietena adevarata, iti doresc din toata inima tot ce iti doresti si tu! Multa sanatate, fericire cata se mai poate in lumea aceasta abulica si, mai ales, forta creativa!
, acum 739415 zile, 4 ore, 41 minute, 12 secunde
LA MULTI ANI FERICITI! Sunteti un ziarist bun, o femeie buna si o sriitoare excelenta. Dumnezeu sa va tina sanatoaasa la rup si la suflet!
, acum 739415 zile, 4 ore, 41 minute, 12 secunde
La multi ani, stimata doamna! Va doresc sa aveti o viata frumoasa, plina de zambete în fiecare zi şi multa fericire!
, acum 739415 zile, 4 ore, 41 minute, 12 secunde
La multi ani, cu sanatate, unui adevarat profesionist!
, acum 739415 zile, 4 ore, 41 minute, 12 secunde
LA MULTI ANI SI TOTI SA FIE PLINI DE REALIZARI DEOSEBITE !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.