Ultima oră

Fostul procuror general Dinu Galca a facut infarct la Tribunal

Silvia Vrînceanu Nichita
22 iun 2011 2621 vizualizări
Fostul prim procuror al Curtii de Apel Galati, Dinu Galca, judecat in dosarul de coruptie in care sint implicati si seful Directiei Silvice Vrancea, Petrica Tudosa, omul de afaceri Vasile Bogdan, fostul procuror Ion Popescu si avocatul galatean Alexandru Balan, care l-a aparat pe baronul Marian Oprisan in mai multe procese, a ajuns în stare foarte grava la spital in cursul zilei de luni, dupa ce a facut un stop cardio-respirator chiar in incinta Palatului de Justitie.

Fostul magistrat venise la un proces, dupa cum relateaza presa din Galati. Dupa mai multe ore petrecute la Spitalul Clinic de Urgenta Galati, magistratul pensionar a fost transportat cu un elicopter catre Spitalul Fundeni din Bucuresti, unde se afla internat. Martori oculari au declarat ca fostul procuror general s-a prabusit la pamint inainte de a pasi in sala de judecata, unde urma sa pledeze intr-un dosar. Imediat dupa pensionarea din vara lui 2010, Dinu Galca a fost reactivat ca avocat. Cunoscut ca fiind cardiac, se pare ca Galca a fost afectat de dosarul in care este implicat. Chiar in stenogramele discutiilor interceptate de procurorii anticoruptie, Gilca ii spunea directorului vrincean Petrica Tudose ca trebuie sa aiba grija de santate, iar acesta il sfatuia sa tina la "inimioara". Dinu Gilca este judecat intr-un dosar legat de traficul de influenta facut pentru mentinerea in functie a sefului Directiei Silvice Vrancea. Pentru a-si patra postul de sef la Silvic, Petrica Tudosa s-a dedat la tot felul de smecherii si i-a promis procurorului general ca-l ajuta sa-si faca o vila la Lepsa, pe o plantatie experimentala de molizi. In incercarea de a ajunge la baronul Oprisan pentru a obtine sprijin, Gilca i-a tras dupa el in dosarul penal atit pe "cumparatorul de influenta" Petrica Tudosa, cit si pe fostul procuror Ion Popescu, aflat in solda lui Marian Oprisan la ATOP, dar si pe avocatul acestuia de la Galati, Alexandru Balan, pe care Galca il alinta "Sanducu". In aceasta afacere politico-juridica este judecat si omul de afaceri Vasile Bogdan, patronul de la Hotelul Unirea din Focsani, care il mituia pe seful Parchetului Curtii de Apel Galati prin intermediul caruia isi rezolva problemele cu justitia. DNA il suspecta de mai mult timp pe procurorul general Dinu Galca de la Galati, al carui frate, Iulian Galca, a fost presedintele CSM, ca isi foloseste influenta pentru a obtine foloase necuvenite. Faptele descoperite de procurori s-au concretizat intr-un dosar gros, poreclit "Porcul" de catre arhivarii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Fostul procuror este judecat pentru trafic de influenta in forma continuata, santaj, fals in declaratii, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals. In dosar sint judecati mai multi galateni si vrinceni, oameni cu influenta in zona, despre care Ziarul de Vrancea a scris pe larg la sfirsitul anului trecut. Dosarul a avut citeva termene de judecata, insa a excelat in aminari. Ultimul termen a avut loc pe 7 iunie si s-a solvat cu o noua aminare pina pe 19 septembrie 2011, dupa vacanta judecatoreasca.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.