Ultima oră

EVENIMENT LOCAL:Noaptea Muzeelor: Vizitati Muzeul Vrancei in aceasta noapte

Silvia Vrînceanu Nichita
14 mai 2011 638 vizualizări
In aceasta noapte va avea loc cea de-a saptea editie a evenimentului "Noaptea muzeelor", peste 60 de institutii din toata tara deschizindu-si portile vizitatorilor cu expozitii si evenimente speciale, potrivit site-ului dedicat acestei manifestari în Romănia.

Si in Vrancea, Muzeul de Istorie si Arheologie de pe Bulevardul Garii, din cadrul Muzeului Vrancei, isi va primi vizitatorii, ca si anul trecut, de simbata seara pina duminica in zori. Aproximativ 3.000 de muzee din Europa sarbatoresc in anul 2011 evenimentul, in timp ce in Romania peste saizeci de muzee isi asteapta vizitatorii in nocturna, propunand publicului expozitii diversificate, spectacole, proiectii si evenimente speciale interactive, conform site-ului oficial al evenimentului, www.noapteamuzeelor.ro. Pentru prima data, Cimitirul Bellu din Bucuresti participa la Noaptea Muzeelor si va putea fi vizitat in aceasta noapte intre orele 20:00 si 02:00. Evenimentul se numeste "O noapte in Gradina cu suflete a Baronului Bellu", iar in cadrul acestuia vor avea loc o expozitie de pictura, una de fotografie, un recital de muzica clasica si un pelerinaj la mormintele artistilor din cimitirul Bellu. Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes initiat de Ministerul Culturii si Comunicarii din Franta si aflat deja la a saptea editie. Evenimentul este patronat si anul acesta de Secretarul General al Consiliului Europei si, de asemenea, de UNESCO, care s-a alaturat Noptii Muzeelor in anul 2009. Noaptea muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internationale a Muzeelor, instituita de Consiliul International al Muzeelor (ICOM), care are loc pe 18 mai. în anul 2011, Noaptea Muzeelor este pentru prima data patronata oficial si de ICOM. Reteaua Nationala a Muzeelor din Romania este partener oficial al evenimentului la nivel international.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.