Ultima oră

UPDATE! Politia spune ca Oprisan a fost atacat cu o sapa si o grebla

Silvia Vrînceanu Nichita
22 apr 2011 3135 vizualizări
Inspectoratul Judetean de Politie a comunicat joi seara tirziu punctul sau de vedere legat de incidentul de la Tifesti. Politistii sustin ca grupul de cetateni in care se afla si presedintele CJ, Marian Oprisan, ar fi fost atacat cu o sapa si o grebla de doua persoane aflate intr-un autoturism Dacia.

Mai mult, oamenii legii spun ca soferul masinii se afla sub influenta alcoolului. "In jurul orelor 21.00, politistii din Panciu au fost sesizati despre incidentul de pe DJ 205 B, in comuna Tifesti. Politistii ajunsi la fata locului au gasit un autoturism Dacia 1310 care era stationat linga un grup de cetateni. Soferul, Gheorghe P., 34 ani, a adresat cuvinte jignitoare celor aflati pe strada. Totodata, din autoturism a coborit si Adrian C., 56 ani, din Tifesti, care a avut un comportament similar. Dupa interventia politistilor, cei doi au plecat in sat si s-au intors cu o sapa si o grebla si au agresat membrii grupului aflat pe strada. Soferul masinii a fost testat cu aparatul etilotest si a fost gasit cu o alcoolemie de 0,67 mg/l in aerul expirat. Ambele persoane au fost amendate pentru tulburarea linistii si ordinii publice, iar soferul masnii s-a ales cu dosar penal pentru alcoolemie", ne-a comunicat inspectorul Bogdan Toader, de la Biroul de Presa al Politiei vrincene. Politistii sustin ca politicienii nu au ripostat violent impotriva celor doi. (Dan CHIRIAC)


Iata si comunicatul de presa primit de la IJP Vrancea, in aceasta dimineata, la ora 10.57:

Conflit pe DJ 205 B

La data de 21 aprilie a.c., ora 20.25, I.P.J. Vrancea a fost sesizat telefonic, prin serviciul de urgenta 112, despre faptul ca, pe D.J. 205 B, pe raza comunei Tifesti, este nevoie de interventia politistilor pentru aplanarea unui conflict.


Imediat, la fata locului s-au deplasat echipa operativa de la Politia orasului Panciu si politistii din cadrul Postului de Politie Tifesti.


Din primele verificari efectuate a rezultat faptul ca P. Gheorghe, de 34 de ani, din localitate, in timp ce conducea un autoturism, a oprit masina langa un grup de cetateni care se aflau pe acostament. Atat conducatorul auto, cat si C. Adrian, de 56 de ani, din aceeasi localitate, pasager in autovehicul, au coborat si au adresat injurii si cuvinte jignitoare cetatenilor prezenti.


Dupa ce una dintre persoanele aflate pe acostament si-a declinat identitatea si calitatea de demnitar public, cei doi au urcat in autoturism si au plecat. Dupa circa 10 minute au revenit, pe jos, avand in mana o grebla, respectiv o sapa.


în urma intervenitiei politistului, starea conflictuala a fost aplanata.


P. Gheorghe a fost condus la sediul Postului de Politie Tifesti, unde a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,67 mg/l alcool pur in aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Panciu, unde i s-au recoltat probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.


Barbatul a declarat ca a oprit masina langa grupul mentionat deoarece acesta se afla in fata portii unei persoane cu care avea neintelegeri privind un teren.


Pe numele lui P. Gheorghe a fost intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul avand o alcoolemie ce depaseste limita legala.

Totodata, P. Gheorghe si C. Adrian urmeaza a fi sanctionati contraventional conform Legii nr.61/1991 R, pentru adresare de cuvinte jignitoare.




Joi, ora 23.19: Oprisan, implicat intr-un incident la Tifesti


Baronul Marian Oprisan, presedintele Consiliului Judetean si al PSD Vrancea, a fost implicat in aceasta seara intr-un incident in comuna Tifesti, unde a facut o vizita impreuna cu deputatul de zona, Ciprian Nica, pentru a vedea un drum judetean care necesita reparatii urgente.

Potrivit unor surse de la fata locului, se pare ca doi localnici intilniti pe drum l-ar fi jignit pe Oprisan. In jurul orelor 22,30, seful CJ se afla in sediul postului de politie din Tifesti, unde a venit pentru a depune o plingere impotriva "infractorului", dupa cum l-a catalogat pe cetateanul turmentat, care si-a permis sa-l apostorfeze pe drumul judetean. "Ai mare noroc cu mine ca nu te-am bagat la puscarie", i-a spus el tifesteanului, potrivit unor surse locale.

Oprisan a declarat apoi reporterilor ca a venit la sediul politiei locale sa "infaptuiasca justitia" in urma incidentului, in conditiile in care a sustinut despre cetateanul cu pricina ca s-ar fi aflat baut la volan. "Am dat o declaratie de martor, dupa ce un cetatean a a incalcat legea. N-am ce sa va spun... Omul era sub influenta alcoolului"¦", a declarat seful CJ. Oprisan a fost vazut fumind in sediul postului de politie si auzit de catre reporteri in timp ce discuta despre politica PSD cu oamenii legii carora le-a spus, printre altele, ca Directia Nationala Anticoruptie ar trebui desfiintata si ca presedintele statului ar fi avut acces la informatiile din dosarul sau de coruptie. Nici unul dintre politisti nu si-a permis sa-i ceara sa stinga tigara, in vreme de deputatul Nica a avut de asemenea o atitudine servila fata de Oprisan, pe care il aproba adesea. Seful CJ a zabovit peste doua ore la sediul Politiei Tifesti, iar in jurul orelor 23.00 a parasit zona, nu inainte de a-l saruta pe obraz pe Nica, de ramas bun. Politistii din localitate, care au primit intariri de la Panciu, nu au dorit sa faca declaratii, motivind ca "IJP Vrancea are purtator de cuvint". Contactat telefonic apoi, inspectorul Bogdan Toader a promis o reactie oficiala insa nu mai facut nici o declaratie pina la editarea acestei stiri. Vom reveni cu amanunte.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 11

Adaugă comentariu
, acum 739417 zile, 21 ore, 23 minute, 23 secunde
Oare cine poate spune de unde vin fondurile pentru asfaltarea acestui drum judetean? Pentru ca lauri se culeg de ambele tabere: Marian Oprisan şi Elena Udrea.
, acum 739417 zile, 21 ore, 23 minute, 23 secunde
Hai sa lasam omul in pace nu era sub influenta alcolului ce stiea el ......Nu are rost
, acum 739417 zile, 21 ore, 23 minute, 23 secunde
Din cate stiu eu, articolul din Codul Penal (Art. 205 ) referitor la insulta s-a abrogat. Deci "infractorul" poate sa-l insulte non-stop pe domnul Presedinte fara sa aiba vreun deranj. Daca domnul citeste integral
, acum 739417 zile, 21 ore, 23 minute, 23 secunde
Ar fi trebuit sa ii dea un glont in cap lu Oprisan
, acum 739417 zile, 21 ore, 23 minute, 23 secunde
Domnule PRESEDINTE AL VRANCENILOR pe drumul CIUSLEA-DOAGA cand treceti . sau va stricati masina? Acest drum va reprezinta ,acest drum demonstreaza cat de mult va intereseaza viata celor care v-au citeste integral
, acum 739417 zile, 21 ore, 23 minute, 23 secunde
Deci daca l-a apostrofat pe marele Portofel cu valva, omul era musai beat! Daca n-ar fi fost beat, sigur era nebun. Pai cum sa-l apostrofezi pe stapanul spagilor din Vrancea. Numai el care e bine citeste integral
, acum 739417 zile, 21 ore, 23 minute, 23 secunde
Toti cei care comenteaza pe acest site sunt niste cretini. De aceea va doresc sa muriti in chinuri groaznice impreuna cu presedintele vostru drag de la Bucuresti. Informatiile acestea sunt servite citeste integral
, acum 739417 zile, 21 ore, 23 minute, 23 secunde
Oprisan,Nica si a lui PSD-isti sunt de KK-at,se pun cu un sarac betiv care de necaz a vrut sa incerce capul, marelui cirmaci din jud.Vrancea cu o sapa si apoi sa-l grebleze.Nu stia saracul om ca citeste integral
, acum 739417 zile, 21 ore, 23 minute, 23 secunde
Domnule \" Un localnic\" , stii ce e acela un silogism ? Ei, doar n-o sa stau sa-ti explic dumitale legile de baza ale logicii, dar iti voi exemplifica . Asadar : Toti care comenteaza pe acest site citeste integral
, acum 739417 zile, 21 ore, 23 minute, 23 secunde
pacat ca nu te-au batut.....TOVARASE INFRACTOR MARIAN OPRISAN.........ai ramas de nimic in vrancea...nu mai beneficiezi de respect din partea oamenilor, nici din partea familiei tale , nici din citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.