Ultima oră

Reverenda, roba si banda s-au intilnit la Tribunal

Daniel Garleanu
3 sep 2010 1124 vizualizări
u preotul de la Urechesti este judecat pentru complicitate la furt, alaturi de alti citiva vrinceni

Dosarul penal in care preotul din Urechesti este invinuit de complicitate la furt a primit termen pentru sfirsitul lunii septembrie, dupa ce au fost audiati inculpatii, iar cererile de revocare a masurii de arestare preventiva au fost respinse. Preotul paroh din Urechesti, Neculai Golesteanu, este judecat pentru ca ar fi tainuit o parte din bunurile primite de la patru vrinceni acuzati de furt. Din februarie si pina in martie 2010, cei patru tineri, dintre care trei judecati in stare de arest, au furat animale, anvelope si uleiuri de masina. Unul dintre ei, Ionut Busoioc, este acuzat ca l-a lovit pe un barbat de 43 de ani. Preotul Golesteanu este inculpat in dosar pentru complicitate la furt dupa ce ar fi primit o parte din bunurile provenite din infractiuni. Anchetatorii au stabilit ca fata bisericeasca ar fi avut o intelegere cu inculpatul Ionut Busuioc in care ar fi tocmit bunuri inainte de a fi sustrase. "Sint nevinovat. Cele opt cauciucuri care au fost gasite la mine in curte erau special pentru Papauc, masina pe care o am eu. Eu am fost in tirg si m-a intrebat Busuioc ce caut. I-am zis ca niste cauciucuri si m-am trezit cu ele in curte. Am asteptat sa vad daca vine cineva sa imi ceara banii pe ele. Eu duminica nu pot sa merg la tirg pentru ca sint la slujba si rog pe cite cineva sa imi mai cumpere ce imi trebuie. Imi aduce produsele in curte si eu ii achit ulterior", ne-a declarat preotul Golesteanu, care asteapta termenul din 22 septembrie. Instanta de fond are de stabilit vionvatia a cinci inculpati, Adrian Radu Sava, Cornel Tuchel, Ionut Busuioc, Petrut Virgil Mazilu si preotul Neculai Golesteanu. Separat, Sava este acuzat si de furtul a cinci vaci, in valoare de 10.000 de lei. El a fost ajutat de Petrut Virgil Mazilu, de 26 de ani, din Focsani, care este si el judecat tot in stare de arest. Cu toate ca a incercat sa scape, dindu-si alta identitate, Mazilu a fost identificat ulterior. Totodata, Tuchel este judecat pentru ca, alaturi de Busuioc, a furat noua oi de la un cioban din Nistoresti, prejudiciul fiind de 2.000 de lei. De asemenea, cei doi au sustras in noaptea de 29 martie 2010 alte trei ovine din comuna Vrincioaia, creind un prejudiciu in valoare de 700 de lei. (D. GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.