Ultima oră

Judecatorii sint mai prolifici in vremuri de criza

Daniel Garleanu
26 aug 2010 773 vizualizări
Volumul de munca al judecatorilor creste de la un an la altul. Conform statisticilor prezentate de Judecatoria Focsani, numarul de dosare a crescut din anul 2007 si pina in 2010 cu aproape 1.500 de dosare.

Prima jumatate a acestui an a adus Judecatoriei Focsani nu mai putin de 15.000 de dosare pe rol, din care 5.000 sint mostenire de anul trecut. La sfirsitul lunii iunie, 4.500 de dosare erau nesolutionate, iar 800 suspendate. Potrivit bilantului, cele mai numeroase dosare sint inregistrate pe latura civila. De asemenea, 1.100 de dosare pentru plingeri nu au primit nici o solutie in prima jumatate a anului 2010, in timp ce in 2009 erau doar 640 de dosare pentru plingeri nesolutionate. Cu toate ca dosarele s-au inmultit, judecatorii tin ritmul si solutioneaza mai repede dosarele. Astfel, pina in luna iunie a acestui an cei 18 judecatori focsaneni au dat solutii in cazul a 9.800 de dosare, in timp ce in 2009, pe aceeasi perioada, au solutionat numai 8.100 de cauze. Judecatorii se afla in vacanta judecatoareasca pina la 1 septembrie, iar in aceasta perioada se judeca doar cauzele urgente. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.