Ultima oră

Turul Vrancei

Daniel Garleanu
21 aug 2010 675 vizualizări
Doi vrinceni au fost expulzati din Franta

In ultima saptamina, doi vrinceni au fost expulzati din Franta, dupa o ampla actiune initiata de autoritatile din Hexagon impotriva imigrantilor si a etnicilor romi. Politistii vrinceni spun ca cele doua persoane nu au legatura cu sutele de rromi trimisi acasa de francezi ca urmare a problemelor pe care le-au facut in occident, in taberele de nomazi. "Ambele persoane au fost gasite fara contracte de munca si s-a luat decizia trimiterii lor in tara. Primul cetatean a ajuns saptamina trecuta, iar cel de-al doilea s-a intors cu grupul de rromi. Cele doua persoane din Vrancea sint cetateni romani si si-au platit singuri intoarcerea in tara", ne-a spus subinspectorul Catalina Olteanu, de la biroul de presa al Politiei. Autoritatile din mai multe tari europene au inceput o adevarata prigoana impotriva romanilor care nu au documentele de sedere in regula. Ultimul avion cu 130 de cetateni rromi expulzati din FranÃa catre Romania a ajuns ieri in Romania. Pina in 26 august, 371 de romi romani vor fi repatriati, potrivit cifrelor furnizate de catre Guvernul de la Bucuresti. Acestia fost fi inclusi in programe de incluziune sociala. (Dan CHIRIAC)


Biletele de tratament au revenit la normal


Incepind cu luna septembrie, biletele de tratament pentru pensionari vor reveni la normal dupa ce contractele cu prestatorii particulari au fost sistate pe perioada lunilor iulie si august. Astfel, pentru cea de-a 10-a serie de acordare a biletelor, Casa Judeteana de Pensii (CJP) Vrancea a primit 386 de bilete. Perioada de plecare in statiuni este 1-4 septembrie, in functie de locatie. "Conform legii bugetulul asigurarilor sociale de stat, alocarea biletelor de catre Casa Nationala de Pensii s-a facut si pentru celelalte statiuni balneo-climaterice care nu sint in proprietatea Casei", ne-a declarat Adrian Juravle, directorul executiv al CJP. Astfel, pensionarii au posibilitatea sa mearga in toate statiunile si sa beneficieze de tratamentul adecvat. De la inceputul anului si pina in prezent au fost acordate pensionarilor vrinceni 2.525 de bilete de odihna sI tratament. (Daniel GIRLEANU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.