Ultima oră

Marius Avram, condamnat a doua oara cu suspendare

Nicoleta Cristea
20 iul 2010 2489 vizualizări
Focsaneanul, judecat in stare de arest a doua oara pentru trafic si consum de droguri, nu are voie sa fie prieten cu alti consumatori si trebuie sa urmeze un program educativ u co-inculpatei Lenuta Soare i s-a aplicat aceeasi pedeapsa

Dupa o prima condamnare de 11 ani cu executare pentru trafic si consum de droguri, focsaneanul Marius Iulian Avram a scapat in rejudecare mult mai ieftin. Luna trecuta, Avram a fost condamnat pentru infractiuni prevazute de Legea 143/2000, privind combaterea traficului si consumului ilicit de droguri la 3 ani inchisoare si interzicerea unor drepturi. In ceea ce o priveste pe Lenuta Soare, co-inculpata in dosar, aceasta a primit aceeasi pedeapsa, dupa ce initial fusese condamnata la 3 ani si 6 luni inchisoare cu suspendare. "Stabileste ca organ de supraveghere Serviciul de Probatiune de pe linga Tribunalul Vrancea. Dispune punerea de indata in libertate a inculpatului Avram de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 12/13.04.2007 emis de Tribunalul Vrancea, daca nu este arestat sau retinut in alta cauza. Deduce preventia de la data de 10.11.2009 (cind a fost arestat in Italia) si pina la data punerii efective in libertate a inculpatului", se arata in decizia instantei. Atit Avram, cit si Lenuta Soare, au o data cu condamnarea si o serie de reguli de rumat. Astfel, cei doi trebuie sa se prezinte periodic la Serviciul de Probatiune de pe linga Tribunalul Vrancea, sa anunte din timp schimbarile de domiciliu, dar si detaliile oricarei deplasari care depaseste 8 zile, sa comunice schimbarea locului de munca dar si informatii "de natura a putea fi controlate mijloacele de existenta". De asemenea, potrivit sentintei Tribunalului Vrancea, cei doi trebuie sa se fereasca sa intre in legatura cu persoane cunoscute ca fiind consumatoare de droguri, dar si sa urmeze un program specific organizat de Serviciul de Probatiune. "Dispune confiscarea speciala a sumei de 700 lei de la inculpatul Avram Marius Iulian si a sumei de 350 lei de la inculpata Soare Lenuta. Constata ca toata cantitatea de droguri ce face obiectul prezentei cauze a fost consumata in procesul analizelor de laborator", se mai arata in solutie. Cei doi au fost condamnati pentru prima data in martie anul trecut, la Tribunalul Vrancea, Marius Iulian Avram fiind judecat in lipsa. Ulterior, in apel, la Curtea de Apel Galati dosarul a fost retrimis la tribunal. Avram a fost acuzat in 2007 de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism Vrancea ca ar fi vindut cocaina unor politisti sub acoperire. Avram s-a sustras urmaririi penale chiar de la data primelor perchezitii efectuate de anchetatori la domiciliul sau, unde au fost gasite cantitati de cocaina, tigari, pastile si iarba vegetala. Lenuta Soare a fost considerata ca fiind implicata in aceasta "afacere. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.