Ultima oră

Mita pentru permis, deferita instantei

Nicoleta Cristea
22 iun 2010 1057 vizualizări
Ultima incercare de mituire pentru permisul de conducere s-a sfirsit cu o pedeapsa de 6 luni cu suspendare

Ionel Stratulat, galateanul de 35 de ani care a fost prins in flagrant dupa ce si-a promis serviciile pentru obtinerea "cu pile" a permisului de conducere, a fost trimis in judecata. Procurorii au retinut ca Stratulat, desi avea domiciliul in Liesti, locuia fara forme legale in Focsani, iar partea vatamata a aflat de "relatiile" lui de la un birou de copiere a actelor. Astfel, in luna mai a acestui an, focsaneanca Elena Nor, de 56 de ani, a luat legatura cu inculpatul si l-a rugat sa o ajute cu proba practica a examenului auto de obtinere a permisului de conducere categoria B pe care trebuia sa-l sustina fiul sau. Aceasta pentru ca Stratulat a lasat sa se inteleaga ca are influenta pe linga lucratorii din cadrul Serviciului Public Comunitar pentru Inmatriculari Vehicule si Permise Auto Vrancea. Cei doi s-au inteles ca femeia sa ii plateasca 300 de euro cu citeva zile inainte de examen, insa focsaneanca i-a inminat doar 800 de lei, restul urmind a fi achitat dupa proba. Cum fiul acesteia a picat cu brio examenul, femeia a mers pe 3 iunie la Serviciul Judetean Anticoruptie Vrancea si a depus un denunt, in urma caruia a fost organizat un flagrant. Citeva zile mai tirziu, galateanul a fost prins in flagrant, chiar dupa ce primise de la denuntatoare suma de 430 de lei. Chiar din timpul anchetei Stratulat si-a recunoscut in totalitate fapta, asupra lui fiind luata masura obligarii de a nu parasi localitatea. Ultimul caz de mita pentru permisul de sofer ajuns in instanta s-a finalizat in prima faza cu o pedeapsa cu suspendare. In primavara acestui an, focsaneanca Rodica David, judecata pentru ca a oferit 200 de euro agentului care urma sa o supravegheze la proba practica pentru obtinerea permisului de conducere, a fost condamnata la 6 luni de inchisoare cu suspendare. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739400 zile, 2 ore, 10 minute, 11 secunde
De scandalul iscat in jurul lui Hornea si Patrascu de ce nu spuneti? Pe cei de la presa lui Oprisan ii inteleg dar pe voi? N-ati auzit de spaga data pentru permis anchetata acum de DGA Vrancea cu unu citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.