Ultima oră

Familia Mateiu a umplut Judecatoria Panciu de dosare

Nicoleta Cristea
17 mai 2010 1731 vizualizări
Tatal lui Florin Mateiu, cunoscut si ca devoratorul de paduri , se plinge, culmea, ca procurorii panceni nu-si fac datoria, pentru ca nu-i iau in seama autodenuntul u organele de urmarire penala nu au incercat sa stabileasca adevarul, dovedind totala lipsa de obiectivitate , se plinge Ion Mateiu, referitor la faptul ca procurorii nu vor sa-l trimita in judecata pentru aceleasi fapte pentru care fiul sau a fost condamnat u solicitarea de a fi anchetat i-a fost admisa lui Ion Mateiu la Judecatoria Panciu, insa urmeaza ca si Tribunalul Vrancea sa ia o decizie in apel

Premiera in justitie! Tatal lui Florin Mateiu, un batrinel de aproape 68 de ani, incearca sa convinga magistratii din Vrancea sa il cerceteze penal, pentru ca, de fapt, el ar fi vinovat pentru infractiunile pentru care a fost condamnata propria sa progenitura. Dupa condamnarea lui Florin Mateiu, din 2008, familia Mateiu a umplut arhiva Judecatoriei Panciu. Fara a mai lua in calcul cererile de intrerupere a executarii pedepsei solicitate de condamnat, ulterior, din 2009 si pina acum, numele Mateiu, legat de disparitia mai multor arbori in valoare de 471.952,3 lei, a aparut in cel putin sase dosare. In toate acestea, sexagenarul Ion Mateiu incearca sa obtina in instanta avizul pentru a putea fi judecat pentru furt de arbori si sustragere de material lemnos si a-l scapa astfel pe fiul sau de pedeapsa de doi ani de inchisoare. Doi ani pe care, daca Florin Mateiu ar fi purces la executarea lor, acum ar fi fost aproape de sfirsit. Revenind la dosarele lui Ion Mateiu, totul a plecat dupa ce procurorii din Panciu au refuzat sa creada ca dupa ani buni, acesta brusc si-a adus aminte ca e vinovat de infractiunile care au dus la condamnarea fiului. Insa, dupa ce acestia au recomandat instantei ca revizuirea lui Florin Mateiu sa nu fie acceptata pe aceasta baza, Judecatoria Panciu a retinut cauza spre judecare. Acest lucru se intimpla in octombrie 2008. Acum, in mai 2010, procesul respectiv inca se mai afla pe rol, in ultimul an aminarile venind "din cauza" unuia dintre dosarele inaintate de Ion Mateiu, cauza in care aici i s-a facut "dreptate", urmind a fi cernut insa si la Tribunalul Vrancea. Astfel, in martie anul acesta, solicitarea lui Ion Mateiu a fost privita cu ochi buni la Judecatoria Panciu, care a decis ca procurorii trebuie musai sa-l ancheteze. Insa, pina la data cind Ion Mateiu va fi inculpat pentru faptele pentru care a raspuns si fiul, mai sint citiva pasi.


Procurorii panceni, acuzati ca nu vad unde e dreptatea


In apelul ajuns la Tribunalul Vrancea, procurorii panceni spun ca plingerea celor doi Mateiu, tata si fiu, nu ar fi trebuit admisa, iar dosarul nu ar fi trebuit trimis la parchet pentru cercetarea penala a lui Ion Mateiu. Desi sustinerile sint probabil aceleasi ca si cele de la judecata pe fond, la Judecatoria Panciu au atirnat mai greu lamentarile lui Ion Mateiu. "Inca de la inceput a fost uimit (Ion Mateiu- n.r.) de atitudinea organelor de urmarire penala, care au privit destul de circumspect si i-au comunicat ca impresia lor este aceea ca autodenuntul urmarea de fapt scaparea fiului sau. Aprioric, organele de urmarire penala au pornit de la aceasta premisa si nu au incercat sa stabileasca adevarul, dovedind totala lipsa de obiectivitate. E uimitor ca organul de urmarire penala indrazneste sa se pronunte cu privire la o persoana cu privire la care nu fusese investita sa faca cercetari", se arata in concluziile din dosarul deschis de Ion Mateiu. "Este evident ca procurorii au actionat exclusiv in scopul de a-si confirma parerea cu privire la scopul autodenuntului", se plinge si Florin Mateiu referitor la concluziile procurilor din Panciu. De altfel, in urma acestor nemultumiri declarate de Ion si Florin Mateiu, instanta din Panciu a decis ca ar trebui ca primul dintre ei sa fie cercetat penal, de "control". "Admite plingerea penala formulata de Mateiu Florin si Mateiu Ion impotriva rezolutiei de confirmare a propunerii de neincepere a urmaririi penale data de Parchetul de pe linga Judecatoria Panciu. Dispune trimiterea cauzei la procuror in vederea inceperii urmaririi penale", se arata in hotarirea data de Judecatoria Panciu. O data cu aceasta, procesul de revizuire a lui Florin Mateiu, demarat in urma cu peste un an si jumatate, poate trena in continuare la Judecatoria Panciu. Afaceristul cu masa lemnoasa din Cimpuri este condamnat de mai bine de doi ani la toti atitia ani cu executare, pentru participatie improprie la taiere ilegala de arbori. Aceasta dupa ce, la Judecatoria Panciu Mateiu scapase de orice vina, fiind achitat, pe motiv ca o perosana necunoscuta taiase arbori nemarcati de pe fostele terenuri impadurite din zona. Abia dupa condamnarea definitiva, tatal acestuia a venit cu autodenuntul si a solicitat sa fie anchetat in locul feciorului. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.