Ultima oră

Centrul Danut, vedeta la ONGFest Bucuresti 2010

Silvia Vrînceanu Nichita
14 mai 2010 815 vizualizări
Evenimentul este dedicat organizatiilor neguvernamentale din tara

Centrul de zi "Danut" din Brosteni a participat ca invitat special la Festivalul National al Organizatiilor Neguvernamentale din Romania, "ONGFest" 2010, care a avut loc intre 7 si 9 mai la Bucuresti. "ONGFest" este cel mai de anvergura eveniment al sectorului neguvernamental din Romania, un promotor al participarii publice, al comportamentului filantropic si voluntar, dar si o oportunitate de a aduce ONG-urile in atentia cetatenilor si a publicului larg. In urma unui proiect sustinut de catre Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC), copiii care frecventeaza centrul de zi de pe linga parohia "Sfintul Gheorghe" au realizat in Capitala o expozitie de obiecte decorative si au incintat publicul cu un program artistic traditional intitulat "Cintec, dans si maiestrie". Profesorii spun ca activitatea de pe scena a fost o adevarata competitie pentru ca alaturi de micii artisti au urcat nume cunoscute ale cintecului si dansului romanesc. "Prestatia copiilor a fost absolut remarcabila atit din punct de vedere al repertoriului, atitudinii, cit si a tinutei vestimentare. Ambele activitati, precum si campania de promovare a educatiei nonformale si a voluntariatului realizata de centrul nostru au fost apreciate atit de organizatori, cit si de ceilalti participanti care au fost in acele zile in Parcul Unirii. In urma acestor momente, copiii au primit invitatii de a participa si la alte manifestari cultural-artistice ce au in vedere pastrarea traditiilor populare prin invatarea continua. Tot in aceste zile, copiii au avut ocazia sa viziteze cele mai importante locuri din Bucuresti si sa se bucure de o minivacanta oferita de FDSC, dar si cu sprijinul Clubului Rotary Vrancea, Liceului Auto Focsani, firmei Aurora Odobesti si a Primariei Brosteni, carora le multumim", ne-au transmis oficialii centrului, care au fost recompensati astfel pentru implicarea in viata comunitatii rurale. Organizat anual, ONGFest isi propune sa contribuie la sporirea numarului de cetateni implicati activ in comunitate si la dezvoltarea spiritului asociativ din Romania. (Silvia VRINCEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.