Ultima oră

Taxa judiciara redusa pentru justitiabilii saraci

Nicoleta Cristea
27 apr 2010 632 vizualizări
Conform unui proiect de lege inregistrat recent la Senat, taxele judiciare de timbru ar putea fi reduse pentru persoanele cu venituri mici.

Spre exemplu, in cazul partajului, taxa ar putea avea un cuantum fix de 190 de lei, in locul procentului de 3% din valoarea masei partajabile, valabil in prezent. Totodata, conform noului proiect, cererile prin care se solicita pronuntarea unei hotariri care sa tina loc de act autentic de instrainare a unor bunuri imobile se vor taxa la valoarea imobilului. De asemenea, daca taxa judiciara de timbru nu a fost platita in cuantumul legal in momentul inregistrarii actiunii sau cererii, sau daca in cursul procesului apar elemente care determina o valoare mai mare, proiectul prevede ca instanta sa dispuna achitarea sumei datorate pina la primul termen de judecata. Pe de alta parte, daca valoarea pretentiilor formulate in actiune sau in cerere se micsoreaza dupa ce a fost inregistrata, taxa judiciara de timbru se percepe la valoarea cererii astfel modificata, prin incheiere dispunindu-se restituirea proportional modificarii. (N. CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.