Ultima oră

Atentie la cumparturile de Pasti!

Daniel Garleanu
3 apr 2010 806 vizualizări
Fata de anul trecut reclamatiile s-au injumatatit

Perioada pascala este caracterizata de vinzari mari in magazine. Pentru a fi evitate cazurile in care cumparatorii sint nemultumiti de calitatea produselor cumparate, Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorului (CJPC) a publicat un ghid cu sfaturi utile. Astfel, CJPC atrage atentia la produsele alimentare in privinta ambalajului, care trebuie sa fie intr-o forma normala si sa aiba inscriptionata data la care expira produsul. Daca aveti suspiciuni privind calitatea refuzati produsul. Totodata, bonul fiscal este necesar in cazul in care se impune o reclamatie. Preventiv, au fost controlati 220 de operatori economici si, pentru diverse abateri, au fost aplicate amenzi in valoare de 147 mii de lei. A fost verificata calitatea, incadrarea in termenul de valabilitate, etichetarea, indicarea preturilor, depozitarea si modul de comercializare. Controalele au fost efectuate in marile lanturi de magazine, precum si in tirguri si piete. Fata de anul trecut numarul de reclamatii este mai mic, la jumatate chiar. Cu toate ca perioada este specifica tirguielilor alimentare, consumatorii au avut plingeri si pentru produse nealimentare. Inspectorii spun ca in luna martie au fost cercetate 50 de reclamatii, insa doar o parte au fost intemeiate. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.