Ultima oră

CFR-istii de la Adjud schimba macazul

Daniel Garleanu
12 mar 2010 1293 vizualizări
Noi disponibilizari vor fi facute din rindurile angajatilor CFR in aprilie si mai u la pichetarea de azi de la Prefectura participa si angajati ai CFR Marfa Adjud u din ianuarie au fost disponibilizati 223 de ceferisti adjudeni

Angajatii de la CFR Adjud nu pot rasufla usurati inca. Un nou val de disponibilizari se anunta. Numai de la inceputul anului si pina in prezent au fost pusi pe drumuri 223 de lucratori de la Punctul de Lucru din Adjud si in continuare se anunta noi disponibilizari, Ministerul Transporturilor si Infrastructurii intentionind sa concedieze in acest an circa 10.000 de ceferisti. Numarul celor care vor ramine fara loc de munca nu este cunoscut, dar cert este ca se vor taia posturi de la Calatori in luna aprilie si din Infrastructura in luna mai. Lucratorii care au fost disponibilizati de la CFR Marfa (Ramuri, Vagoane, Miscare Comerciala si Tractiune) vor ajunge astazi la mitingul de protest organizat de Cartel Alfa la Prefectura. "Vin si ei la pichetare pentru ca sint platiti tot de stat. Impreuna cu prefectul vom aborda si problema disponibilizarilor de la CFR Adjud", ne-a spus Emil Ravoiu, liderul filialei Cartel Alfa. Povara care apasa pe CFR-isti pare a fi chiar statul. Liderul Federatiei Mecanicilor de Locomotiva, regionala Galati, Nicusor Grobnicu, spune ca statul sprijina, prin actiunile sale, mediul privat de transport feroviar in detrimentul CFR. "Noi cind am fost profitabili, statul a luat profitul si acum, cind sintem pe faras, nu ne ajuta cu nimic, din contra ne face deservicii. Nu se pleaca de la aceleasi principii intre noi si privati. Ei isi repara la noi locomotivele si daca ne mai platesc bine, daca nu, nu. Statul ajuta la destramarea CFR Marfa. Directorii de la stat au ajuns acum actionari sau conduc companii private", spune Nicusor Grobnicu. Nemultumirile sindicalistilor sint legate de lipsa de comunicare. "Miscarea de miine (n.r. azi) este din solidaritate pentru ceilalti bugetari. Vor fi noi disponibilizari, insa la Calatori. Fiecarei subunitati i se va comunica numarul de angajati ce vor fi disponibilizati", spune Grobnicu. Angajatilor CFR Marfa disponibilizati li se vor acorda intre 12 si 15 salarii compensatorii, in functie de vechime, ceea ce este totusi un mare cistig. Cei care si-au dat demisia sau au iesit la pensie nu vor mai avea dreptul la salarii compensatorii sau venit de completare. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.