Ultima oră

Monografia comunei Timboiesti poate fi studiata la biblioteca

Iulia Nicolaie
11 mar 2010 2128 vizualizări
Prima atestare documentara a comunei dateaza din 22 noiembrie 1588

Locuitorii comunei Timboiesti au in sfirsit o monografie, realizata de Iulian Rotaru, care a plecat din comuna cu 33 de ani in urma, iar in prezent lucreaza in Bucuresti ca ofiter in cadrul Ministerului Apararii. Incepind din aceasta saptamina, monografia poate fi consultata de cei interesati si la biblioteci, dupa ce volumul a fost distribuit la primaria Timboiesti, la bibliotecile comunale si la cele doua scoli din comuna. Lucrarea de 184 de pagini se imparte in patru capitole, in care sint prezentat aspecte inedite despre primii locuitori dintre Ramnic si Ramna, cu o prezentare amanuntita a evenimentelor derulate in perioada 1831-1989 in viata comunitatii. Lucrarea mai contine date de referinta despre fostul judet Ramnicu Sarat si comunele trecute in anul 1968 la judetul Vrancea. Autorul a relatat ca in Vrancea nu a gasit nici un material bibliografic pentru lucrarea sa, in schimb a gasit informatiile de care avea nevoie la Buzau, la Bucuresti si la Ramnicu Sarat. Din lucrarea lui Iulian Rotaru vrincenii pot afla informatii interesante, precum faptul ca prima atestare documentara a comunei Timboiesti dateaza din 22 noiembrie 1588 si arata ca localitatea era o asezare statornica, cu populatie pur romaneasca, care se ocupa cu agricultura. Rotaru spune ca a gasit si izvorul aparitiei si evolutiei romilor de la Slobozia Bradului, acestia fiind initial robi boieresti. "Timboiestiul este prima podgorie la intrare in judetul Vrancea, o asezare a carei vechime trezeste invidie prin simpla comparatie cu alte comune din judet", ne-a spus, plin de mindrie, Iulian Rotaru. Conform ultimului recensamint, in Timboiesti locuiesc 3.565 de persoane. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Costel Capra, acum 3822 zile, 4 ore, 34 minute, 42 secunde
Mare o sa fie mirarea cand o sa ne trezim ca de fapt monografia a fost realizata ''gratie'' doamnei primar , ca si alte "marete realizari" din mandatele sale de citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.