Ultima oră

Dosarul Bancorex II, discutat la Curtea Constitutionala

Nicoleta Cristea
1 mar 2010 653 vizualizări
Procesul in care se incearca sa se stabileasca cine este vinovat pentru acordarea unui imprumut de un milion de dolari este inca pe rol

Dupa mai bine de noua luni de cind a fost suspendat la Curtea de Apel Galati, dosarul Bancorex II va fi luat in discutie la Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR). Miine, judecatorii CCR vor discuta asupra exceptiei ridicate de inculpatii Radu Albu si Dan Constantin Grigoriu, urmind a stabili daca aceasta este sau nu intemeiata. Dosarul imprumutului de un milion de dolari in vremea de glorie a Bancorex a mai fost pe masa judecatorilor CCR, pentru solutionarea unei exceptii ridicate in apel, la Tribunalul Vrancea, legata de proprietatea privata. De aceasta data exceptia vizeaza dispozitiile art. 145 din Codul Penal, respectiv intelesul termenului "public" in legea penala. Bancorex II se afla in ultima faza procesuala, in recurs, dosarul fiind trimis in instanta inca din 2006. Desi Albu este inchis in acest moment in penitenciar unde isi ispaseste pedeapsa primita in primul dosar Bancorex, de 8 ani de inchisoare, tot acest timp petrecut in instanta l-ar putea ajuta sa scape de cea de-a doua sentinta de 6 ani, prin prescrierea faptelor. La Judecatoria Focsani, desi ambii inculpati au fost gratiati, in apel, la Tribunalul Vrancea, Albu a primit pentru abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata 6 ani inchisoare. In ceea ce il priveste pe Dan Constantin Grigoriu, instanta a schimbat temeiul juridic al achitarii acestuia, din aceea ca faptei ii lipseste unul dintre elementele constitutive, in aceea ca fapta nu exista. Cei doi au fost cercetati in legatura cu acordarea creditului de un milion de dolari catre firma lui Dan Grigoriu si a lui Nelu Purcel, fiind trimisi in judecata la sfirsitul lunii decembrie 2005. Nelu Serban Purcel nu a fost trimis in judecata, din lipsa de probe. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.