Ultima oră

Sararu traverseaza sala pasilor pierduti

Nicoleta Cristea
9 feb 2010 834 vizualizări
Fostul edil este acuzat ca a retrocedat ilegal 28 de hectare de padure

Fostul primar Gheorghe Sararu va fi judecat si in apel la Tribunalul Vrancea, dupa ce solutia data la fond a fost atacata. La sfirsitul anului, fostul primar din comuna Mera a fost condamnat la 3,8 ani de inchisoare cu executare, pentru abuz in serviciu, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata si sustragere de inscrisuri, fapte legate de retrocedarea ilegala a unei suprafete totale de 28,23 ha padure, in valoare de 304.787,45 lei. Ceilalti co-inculpati din dosar au primit pedepse cu suspendare, respectiv 3,4 ani in cazul lui Constantin Nastase, fost viceprimar din Mera, si 2,4 ani pentru Ion Copu si Valentin Ursu, doi localnici implicati in afaceri cu lemne. Instanta a dispus si anularea actelor false si actele subsecvente intocmite in baza lor, iar inculpatii au fost obligati la plata unor sume de bani, constind in despagubiri solicitate de regia Romsilva. Sararu, Nastase si Copu ar trebui sa plateasca solidar 13.291 de lei, in afara de despagubirile cerute de Romsilva, in valoare de 17.486 lei, reprezentind contravaloarea masei lemnoase recoltata din suprafetele de padure retrocedate necuvenit. Cercetarile procurorilor au demarat dupa ce au existat sesizari cu privire la faptul ca functionarii din cadrul Comisiei Locale Mera pentru stabilirea dreptului de proprietate privata asupra terenurilor au propus reconstituirea necuvenita a dreptului de proprietate cu suprafete de padure in suprafata de 28,23 de hectare. Cei patru mereni au fost trimisi in judecata in august 2007. (Nicoleta CRISTEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.