Ultima oră

O vrinceanca stabilita in New York isi lanseaza poeziile la Focsani

Iulia Nicolaie
15 iul 2009 926 vizualizări
Lucia Cherciu, originara din Paulesti, este conferentiar universitar la State University of New York

O vrinceanca a cunoscut succesul in America si revine cu entuziasm pe plaiurile natale pentru a-si lansa noul volum de poezii. Lucia Cherciu, conferentiar universitar titular la State University of New York, isi lanseaza joi volumul de poezie "Lepadarea de limba", in foaierul Teatrului Municipal "Mr. Gh. Pastia", incepind cu ora 17.30. Evenimentul este sprijinit de Biblioteca Judeteana "Duiliu Zamfirescu" Vrancea. "în conditiile globalizarii, spiritul local devine o sursa de originalitate, de inovatie, o contributie autentica. Din punct de vedere personal, Vrancea reprezinta pentru mine respectul pentru biblioteca si pentru oamenii ei plini de profesionalism si mai ales recunostinta pentru mentori si toti prietenii si profesorii care mi-au fost calauza, indemn si inspiratie", afirma autoarea. Lucia Cherciu este originara din satul Paulesti, fiind in prezent conferentiar universitar titular la State University of New York, unde preda cursuri de Literatura Americana, Compozitie si Gramatica Limbii Engleze. Lucia este inca atrasa de plaiurile vrincenesti, amintirile copilariei sale avind radacini puternice aici. "Revin cu placere in fiecare vara in Vrancea. Mi-am dorit aceasta lansare acasa pentru ca este locul din lume pe care il cunosc cel mai bine, sint cititoare a bibliotecii de mica si am fost formata de dascalii vrinceni, deci Focsaniul mi se pare o alegere fireasca pentru lansarea volumului meu de poezii", a mai spus Lucia Cherciu. Aceasta a absolvit Facultatea de Limba Engleza a Universitatii din Bucuresti, unde si-a obtinut si masteratul in anul 1995. Lucia Cherciu este doctorand in Teorie si Critica Literara, avind mai multe lucrari de specialitate publicate in reviste de prestigiu din Statele Unite ale Americii. In tara a publicat articole in Pro Saeculum, Oglinda Literara, Astra, Caiete Critice. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739400 zile, 14 minute, 37 secunde
ma bucur pentru reusita acestei tinere frumoasa si desteapta , care ne reprezinta cu cinste in toata lumea,bucuria mea este cu atat mai mare cu cat sunt nascuta in acelasi sat cu ea. Felictari si sa citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.