Ultima oră

Experti desemnati in dosarul Curtii de Conturi cu CJ

Nicoleta Cristea
14 iul 2009 901 vizualizări
u un expert in constructii si un expert contabil vor avea sarcina de a analiza datele strinse in 2005 de Curtea de Conturi din descarcarea de gestiune din 2004 la Consiliul Judetean

Tribunalul Vrancea a desemnat doi experti care vor lucra la expertizele solicitate de cei reclamati de Curtea de Conturi ca ar fi prejudiciat bugetul public cu 2,3 milioane de lei. Astfel, expertul desemnat pe sectorul constructii este Maricel Dantis, in vreme ce expertiza contabila va fi realizata de Vasile Nenciu, urmind ca acestia sa aiba un onorariu provizoriu de 5.000 lei. Instanta a dat ca termen pentru efectuarea expertizelor 16 septembrie. In acelasi timp, intrucit dosarul de fond se judeca la Tribunalul Bacau, dosarul fiind trimis aici doar pentru expertize, magistratii bacauani ii asteapta pe cei 40 de fosti sau actuali functionari ai CJ in instanta pe 16 septembrie, cu rezultatul analizelor de date. Uriasul dosar intocmit in august 2005 de Curtea de Conturi privind neregulile descoperite la Consiliul Judetean Vrancea s-a intors anul acesta la Tribunalul Vrancea, dupa ce cauza a fost stramutata la Tribunalul Bacau in decembrie 2005. Expertizele sint destul de complexe, deoarece reclamantii incearca prin intermediul lor sa contracareze o parte din acuzatiile Curtii de Conturi. Dosarul a luat nastere dupa ce, in august 2005, Curtea de Conturi a finalizat raportul privind descarcarea de gestiune pe 2004 a Consiliului Judetean. Curtea de Conturi semnala la acea vreme un prejudiciu de aproape 2,3 milioane de lei, pentru acesta fiind considerate raspunzatoare 40 de persoane. Milioanele lipsa reprezinta plati ilegale si foloase nerealizate, dupa ce mai multi functionari din cadrul CJ, in frunte cu presedintele Marian Oprisan, ar fi incasat sute de milioane de lei din sporuri pe care nu le meritau sau pentru ca ar fi facut parte din comisiile de licitatii care le-au dat lucrari tocmai rudelor lor. Sumele lipsa din buget au fost "completate" si cu plati nelegale pentru servicii care nu s-ar fi desfasurat. Cap de lista este chiar Marian Oprisan, urmat de Mircea Diaconu, Valeria Teodorescu, Ion Costeanu si alti 11 functionari din CJ, plus 10 primari, care erau pe atunci in functii cheie. De altfel, rezultatele verificarilor Curtii de Conturi au fost trimise si la Tribunal, la Parchet, dar si la DNA, acesta fiind punctul de plecare al dosarului de coruptie trimis pentru judecare la Judecatoria Cluj-Napoca. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.