Ultima oră

Paznicii consumatorilor si-au declarat averile

Nicoleta Cristea
8 iul 2009 1201 vizualizări
Doar doi din cei patru sefi care s-au perindat anul acesta pe la Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Vrancea si-au facut publice averile pe site u cei care lipsesc sint de altfel si singurii sefi cu drepturi depline in institutie, Matisan si Dila u inspectorii care si-au depus declaratiile se pot lauda cu terenuri, case si spatii comerciale

La mijlocul lunii iunie, pe site-ul Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor au fost afisate primele declaratii de avere ale comisarilor pentru protectia consumatorilor. Daca mai toate averile au fost facute publice, cele care lipsesc sint tocmai ale celor doi sefi inscaunati cu acte in regula de-a lungul vremii la Comisariatul pentru Protectia Consumatorilor Vrancea, Dumitru Dila si Bogdan Matisan. Daca fostul sef al CJPC Vrancea, pe vremea cind era oficiu, spune ca in momentul publicarii pe site abia se intorsese din concediu si ca nu a avut cind sa trimita declaratiile la centru, Matisan, proaspat numit comisar sef adjunct, cea mai inalta functie din institutie, spune ca declaratia sa este completata si trimisa de mai mult timp. "Am depus-o, probabil ca nu au actualizat site-ul. Este aceeasi declaratie ca si pina acum, nu m-am imbogatit", ne-a spus Bogdan Matisan. Daca averea sefului comisarilor pentru protectia consumatorilor din Vrancea nu este de gasit nici acum pe site-ul ANPC, aceasta poate fi insa citita pe site-ul primariei, unde, in calitatea de consilier local, Matisan si-a facut publica declaratia inca din martie anul acesta. Noul sef al CJPC Vrancea nu are decit o Dacie Logan, din 2005, un credit scadent in 2012, de 6.345 euro, salariul de consilier local, cumulat rotunjindu-se la 16.515 lei, plus salariul sotiei, de la Directia Judeteana de Statistica Vrancea, in valoare de 45.776 lei. Matisan are si dividente la SC BEC Consulting SRL, in valoare de 27.000, insa nu se specifica cine este titularul.


Case, terenuri si spatii comerciale


Dumitru Dila a promis ca se va conforma legii si isi va trimite declaratia completata, si site-ul va fi actualizat, insa acest lucru nu s-a intimplat deocamdata. Cel care, pentru o scurta perioada, a detinut interimatul la CJPC Vrancea, Gheorghe Enache, are, conform declaratiei de avere, un teren agricol cumparat in 2009, in Soveja, in suprafata de 2.800 de mp, plus o casa cumparata in 2004, in Focsani. Aceasta rezulta insa din declaratia data anul acesta, pentru ca, in 2008, Enache si-a declarat casa ca fiind cumparata in 2007, mai precis de 1 aprilie. Fata de declaratia de anul trecut, Enache se pare ca a reusit sa vinda o alta casa de locuit, in Tirgu Ocna, care era insa pe numele sotiei. La CJPC Vrancea functia de comisar sef adjunct a fost detinuta un timp, dupa Enache, si de Cristiana Boldeanu. Aceasta are doua case intravilane in Focsani, pe Ana Ipatescu, cu terenul aferent, plus un spatiu comercial si terenul aferent, la aceeasi adresa. Cel mai recent imobil este din 2007, si este vorba despre o mostenire. Pe declaratia de avere mai apare si un credit la banca, in valoare de 15.750 de lei, contractat in 2008, scadent in 2018. Cristiana Boldeanu, in afara de venitul din salariu, are trecuta pe declaratia de avere si contravaloarea inchirierii spatiului comercial, in valoare de 3.750 lei. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 20 ore, 47 minute, 58 secunde
Va recomand cu multa caldura LECITINA stimuleaza toste functiile cerebrale . Poate totusi va amintiti domnule Matisan ce avere detineti .
, acum 739399 zile, 20 ore, 47 minute, 58 secunde
Hai alina...spune-ne si noua ca suntem curiosi...
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.