Ultima oră

Procurorii vrinceni, din nou pe primul loc la dosare

Nicoleta Cristea
4 mai 2009 1616 vizualizări
Parchetele au in lucru 2.069 de dosare cu autor necunoscut

Parchetele din Vrancea au contabilizat activitatea din primele luni ale acestui an. Potrivit prim procurorului Ion Lefter, chiar daca parchetele sint in deficit de magistrati, activitatea a fost din nou una buna. "Pe trimestrul acesta este activitatea cea mai buna pe Curtea de Apel Galati, chiar si fata de alti ani. Cu toate acestea, nu stiu ce va fi in continuare, cit vor rezista oamenii in tensiunea asta", a aratat Ion Lefter, prim procurorul Parchetului de pe linga Tribunalul Vrancea. In primul trimestru al acestui an, procurorii au avut de solutionat 7.005 de dosare, fata de 6.528 in aceeasi perioada a anului trecut. Din toate dosarele solutionate, procentul de rechizitorii a fost de 18%, numar de asemenea in crestere, fata de aceeasi perioada a anului 2008. Si numarul celor trimisi in judecata a crescut, de la 298 anul trecut, la 377. "La Parchetul de pe linga Tribunalul Vrancea a crescut cu 163% numarul celor trimisi in judecata, pentru ca fiind putini procurori la unitatile locale am preluat noi multe dosare", a precizat Ion Lefter. Acesta a tinut sa adauge ca Vrancea sta bine la capitolul infractiunilor de violenta, intrucit procurorii au avut in lucru doar cinci dosare pentru omor si tentativa de omor. Pe de cealalta parte, la infractiuni contra patrimoniului, cum ar fi furt, tilharie, inselaciune sau delapidare, au fost solutionate 129 de dosare. Pe tot judetul sint in acest moment 2.069 de dosare cu autor necunoscut, in vreme ce la infractiunea de omor au ramas aceleasi patru cauze cu AN din anii trecuti. Procurorii au ramas sa se lupte cu 1.854 de cauze, care inca nu au fost solutionate, dintre acestea, mai vechi de 6 luni fiind doar 68. Se pare ca intirzierea solutionarii acestor cauze se datoreaza in mare parte rapoartelor de expertiza care se lasa asteptate. "Nu s-a inregistrat nici o cauza cu invinuiti arestati preventiv care sa nu fi fost trimisi in judecata. De asemenea, nu a fost restituita nici o cauza la procuror pentru refacerea sau completarea urmaririi penale", a tinut sa adauge prim procurorul Parchetului de pe linga Tribunalul Vrancea. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739400 zile, 4 ore, 48 minute, 8 secunde
ASA ÃŽI!!!Numarul e principal!!!CALITATEA nu conteza!!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.