Ultima oră

Oborocea, din nou gasit nevinovat

Nicoleta Cristea
28 mar 2009 1010 vizualizări
Tribunalul a mentinut NUP-urile fostului director al Casei de Cultura u decizia poate fi insa atacata la Curtea de Apel Galati

Procesul intentat de patronul discotecii Vox fostului director al Casei de Cultura a Sindicatelor sub acuzatia de luare de mita s-a incheiat ieri, Aurel Oborocea fiind din nou gasit nevinovat. Ieri, judecatorul cauzei a constatat ca fiind nula incheierea din 19 ianuarie, data tot la Tribunalul Vrancea, prin care cauza a fost retinuta spre rejudecare si s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de Aurel Oborocea. Prin aceeasi decizie de ieri au fost mentinute rezolutiile Parchetului de pe linga Tribunalul Vrancea nr. 22/P/2008 si nr. 373/II/2/2008, in care Oborocea primise neinceperea urmaririi penale (NUP). Aceasta sentinta nu este insa definitiva, ea putind fi atacata cu recurs. Avocatul inculpatului a sustinut ieri ca instanta nu putea dispune punerea in miscare a actiunii penale, pentru ca nu poate indeplini si rol de acuzator. Acesta a mai aratat ca punerea in miscare a actiunii penale poate fi dispusa de judecator doar in cazul in care solutia procurorilor este de scoatere de sub urmarire penala, sau incetarea urmaririi penale, sustinere intarita si de procuror. "Eu nu am avut relatii cu dl. Oborocea, intrucit el era director iar eu chirias. Primul contract l-am incheiat in 2001 si a fost o perioada in care el nu mi-a cerut nici o suma de bani. El avea metodele lui de lucru. Cum spuneam ceva, cum imi taia curentul electric sau apa. A transformat Casa de Cultura in propria lui afacere. A sustras sume de bani si le-a bagat in buzunar. Nu am fost singurul care a patit asta, dar am fost singurul care a indraznit ceva", a spus Vasile Mihalache, alias Willy Brumareanu, in instanta. Cum era de asteptat, Aurel Oborocea, prezent la acest ultim termen, s-a aparat si a sustinut ca Willy a fost cel care a creat probleme. "Sint nevinovat. Sint niste minciuni. A incercat sa se razbune pe mine pentru ca a ocupat abuziv in Casa de Cultura spatii suplimentare. Sint povesti pentru a-si crea o anumita imagine de suferind", a sustinut fostul director al Casei de Cultura, angajat in prezent pe post de referent. Patronul discotecii Vox l-a reclamat in 2007 pe Aurel Oborocea ca i-ar fi pretins mai multe sume de bani dar si "mici atentii" pentru ca sa isi poata pastra investitia facuta in discoteca Vox de la parterul Casei de Cultura. Willy a mai afirmat ca, in mai multe rinduri, fostul director i-a marit chiria de la niste discutii in contradictoriu, iar in unele cazuri chitantele taiate pentru chirie erau mai mici decit sumele platite in realitate. Cu toate acestea, Oborocea a primit neinceperea urmaririi penale la parchet, iar decizia de ieri a confirmat pentru a treia oara concluziile procurorilor. (Nicoleta CRISTEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.