Ultima oră

Celulare ascunse in conserve, cu dedicatie pentru detinuti

Nicoleta Cristea
4 feb 2009 1169 vizualizări
47 de telefoane mobile au fost confiscate anul trecut de la condamnatii din Penitenciarul Focsani u pentru a pacali vigilenta gardienilor, rudele ascund telefoanele in conserve, borcane cu compot sau in instrumente muzicale

Cei care isi ispasesc pedepsele in spatele gratiilor ar face orice pentru a avea o legatura, cit de mica, cu lumea exterioara. In 2008, in Penitenciarul Focsani au fost gasite si totodata confiscate nu mai putin de 47 de telefoane mobile. Cele mai multe dintre acestea au fost gasite asupra detinutilor, care s-au ales cu pedepse, si doar sase telefoane au fost retinute inainte de a intra in unitate, in timpul perchezitiei. "Unul dintre telefoanele mobile a fost gasit asupra unui colaborator, fiind ascuns in chitara. Metodele sint foarte ingenioase. Unele telefoane au fost gasite in alimente, de genul conservelor sau a compoturilor", a aratat directorul Penitenciarului Focsani, comisarul sef Ionel Dita. Se pare ca rudele sau prietenii care se risca sa aduca telefoane mobile in unitatea de detentie sint foarte atente la micile detalii. Astfel, cei care introduc telefoanele in alimente sint atenti ca gramajul acestora sa fie acelasi indicat pe eticheta. Cel mai usor de introdus in penitenciar sint sim-urile mobilelor, care, fiind foarte mici, se pot ascunde si in gulerul camasii. "Ma bucur ca nu am avut droguri in unitate. Este drept, asupra unor detinuti am mai gasit unele medicamente cu regim special, ca diazepamul", a mai declarat seful penitenciarului. La controalele desfasurate in incinta penitenciarului, asupra detinutilor se gasesc si obiecte contondente sau ascutite. Acestea din urma sint de multe ori confectionate ad-hoc, din cozi de linguri sau furculite ascutite chiar pe ciment, pentru ca detinutii au voie sa primeasca de acasa tacimuri. Un alt obiect folosit pe post de arma este periuta de dinti, la rindul ei ascutita, dovada ca detinutii sint foarte ingeniosi in a-si procura arme. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.