Ultima oră

Controale la calcularea facturilor la energia termica

Nicoleta Cristea
17 ian 2009 1022 vizualizări
Viceprim-ministrul Dan Nica a atras atentia ieri, in cadrul videoconferintei organizata de Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) cu prefectii judetelor, ca au început controalele la nivelul unitatilor de furnizare a energiei termice

Verificarile vor fi realizate de Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de utilitate publica si vor viza in special modul de calculare al facturilor pe care populatia trebuie sa le plateasca in sezonul rece. Dan Nica, ministru interimar la MAI, a atras atentia prefectilor sa monitorizeze permanent situatia unitatilor care produc si distribuie energia termica in sistem centralizat. "Pina in acest moment in judetul Vrancea nu au fost probleme pe acest aspect", mentioneaza Cerasela Apostu, purtatorul de cuvint al Prefecturii. Cu toate ca aceasta este punctul de vedere oficial, focsanenii s-au plins in mai multe rinduri cu privire la facturile prea incarcate pentru posibilitatile financiare de care dispun, ca sa nu mai vorbim de intirzierile intregistrate la plata catre casieriile SC ENET SA. Nu de putine ori plata facturilor a fost facuta intirziere, motiv pentru care in unele cartiere caldura a fost sistata temporar. Un alt aspect luat in discutie ieri a fost acela ca prefecturile trebuie sa monitorizeze atent starea meteorologica si situatia drumurilor publice din judet, iar in cazul aparitiei fenomenelor de ninsoare sau polei, institutiile competente trebuie sa ia masuri urgente pentru redarea traficului in conditii minime de risc. Reprezentantii Prefecturii declara ca in prezent in judet situatia meteorologica nu a pus probleme deosebite, iar pe drumurile publice se circula in conditii normale. La videoconferinta de ieri de la sediul Institutiei Prefectului au participat prefectul Dragos Mircea si subprefectii judetului, comandantii Politiei, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta si directorii serviciilor publice concentrate. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.