Ultima oră

S-a sistat eliberarea de delegatii de oficiu

Nicoleta Cristea
2 oct 2008 764 vizualizări
De ieri conducerea Baroului Vrancea nu mai desemneaza avocati din oficiu, avocatii fiind nemultumiti de faptul ca cei din Baroul Constitutional sint primiti de judecatorii instantelor vrincene ca aparatori in procese

Aceasta greva a avocatilor vrinceni poate sa conduca la o blocare a sistemului judiciar, intrucit in cauzele penale aparatorii partilor nu pot lipsi. Nu este vorba doar despre cauzele aflate pe rolul instantelor, ci si despre oficiile care se acorda la urmarirea penala. Cu toate acestea, avocatii care au fost desemnati pina pe 1 octombrie sa asigure asistenta din oficiu vor continua sa pledeze. "Nu vom mai elibera delegatii pentru oficii, cu exceptia cauzelor de omor, tilharie sau viol. Am anuntat conducerea tribunalului despre nemultumirile noastre, dar nu s-a intimplat nimic. Tot ce s-a intimplat pina acum este faptul ca presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie mi-a transmis ca trebuie sa discutam, dar cei de aici trebuie sa ne invite la discutii, sa ne spuna cum vor eradica fenomenul. Eu sint obligat datorita functiei pe care o am sa apar profesia. Sint oameni care au muncit si s-au pregatit pentru avocatura. Nu le cer decit sa respecte legea privind organizarea si functionarea avocatilor in Romania, ca noi toti", ne-a declarat avocatul Ticu Burca, decanul Baroului Vrancea. Greva avocatilor s-ar putea insa prelungi, din moment ce conducerea tribunalului asteapta sa vada decizii care intr-adevar ii scot pe tusa pe aparatorii din Baroul Constitutional. De cealalta parte, cei din Baroul Constitutional spun ca activitatea lor este perfect legala, iar deciziile judecatoresti le sint favorabile.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.