Ultima oră

Concurs pentru personalul din penitenciare

Nicoleta Cristea
29 sep 2008 1932 vizualizări
Cei care vor fi declarati admisi trebuie sa accepte interzicerea sau restringerea exercitarii unor drepturi si libertati cetatenesti

In luna octombrie se da startul la concursul pentru ocuparea a 100 de locuri la Scoala Nationala de Pregatire a Agentilor de Penitenciare Tirgu Ocna. Dintre acestea, 75 sint pentru barbati, iar 25 pentru femei, taxa de inscriere la concurs fiind de 120 de lei, fiind scutiti de plata acesteia orfani de ambii parinti, copiii institutionalizati, precum si copiii personalului de specialitate. Vrincenii interesati pot depune dosarele de inscriere la Penitenciarul Mindresti, data limita de depunere a dosarelor fiind 3 octombrie. Cei admisi vor urma cursurile de la Tirgu Ocna timp de un an, dupa care vor fi repartizati la penitenciarele din tara, in functie de locurile vacante. "Este salutara aceasta initiativa de a relua SNPAP Tirgu Ocna, intrucit in ultimii ani nu s-au mai facut scolarizari. Poate ca pe viitor se va permanentiza aceasta initiativa. In 2007 au fost concursuri de incadrare din sursa externa, insa de scurta durata. E bine ca ne putem forma personalul, sa avem o anumita dinamica in acest sens", ne-a declarat seful Penitenciarului Mindresti, comisarul Ionel Dita. Candidatii trebuie sa nu aiba mai mult de 30 de ani in momentul in care se inscriu la concurs si sa aiba inaltimea de minimum 1,70 m in cazul barbatilor si 1,65 m femeile. De asemenea, candidatii trebuie sa fie declarati "apt" din punct de vedere medical si psihologic, iar in cazul in care vor fi admisi sa accepte interzicerea sau restringerea exercitarii unor drepturi si libertati cetatenesti prevazute de legislatia privind statutul functionarilor publici cu statut special din Administratia Nationala a Penitenciarelor si sa accepte efectuarea de verificari asupra activitatii si comportamentului lor. Pentru a participa la concurs candidatii trebuie sa aiba cetatenia romana si domiciliul in Romania, sa fie absolventi de liceu cu diploma de bacalaureat, sa aiba capacitate deplina de exercitiu, sa nu aiba probleme cu legea, sa nu fi fost exmatriculati pentru abateri disciplinare dintr-o institutie de invatamint si sa fi obtinut la purtare, in perioada studiilor liceale, media generala pe fiecare an de studiu de minimum 8.00. "Candidatii vor depune la compartimentele de resurse umane din unitatile subordonate ANP cererea de inscriere, care se intocmeste la sediul unitatii, declaratia de confirmare a cunoasterii si acceptarii conditiilor de recrutare, diploma de bacalaureat (copie), foaia matricola (copie), fisa medicala, care va fi inminata in vederea completarii de catre medicul unitatii, doua copii ale actului de identitate, certificatului de nastere, certificatului de casatorie si livretului militar, daca este cazul, tabel nominal cu rudele candidatului, certificat de cazier judiciar si trei fotografii color", se arata in anuntul de recrutare. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.