Ultima oră

Nici un vrincean nu a trecut la concursul pentru grefieri

Nicoleta Cristea
19 sep 2008 787 vizualizări
Din cele doua candidate din Vrancea care s-au inscris la concursul de admitere la Scoala Nationala de Grefieri, nici una nu a reusit sa intre. Cu toate ca una dintre acestea a avut o medie totala de 6,42, nota la examenul sustinut la procedura civila, 2,55, nu i-a asigurat clasarea printre cei intrati.

Cea de-a doua concurenta a obtinut un punctaj total de 4,45. Atit Tribunalul Vrancea cit si Judecatoria Focsani se confrunta de ani buni cu lipsa grefierilor, deoarece, pe linga faptul ca schema de grefieri este inghetata de 10 ani si nu mai corespunde volumului de activitate, si dintre aceste posturi sint locuri vacante. "Potrivit schemei, in acest moment sintem mai multi judecatori decit grefieri. Ne confruntam cu o lipsa de grefieri pe toate cele trei sectii ale Tribunalului. Cu toate ca repartizarea pe sectii a suferit modificari, schema a ramas aceeasi", spune presedintele Tribunalului, judecatorul Adrian Toni Neacsu. Concursul de admitere la SNG a fost sustinut pe 7 septembrie, in vederea ocuparii, la nivel national, a 120 de posturi de grefieri cu studii superioare de specialitate. Primii trei candidati declarati admisi sint din judetele Dolj, Alba si Buzau, cu note peste 9. (N. CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.